89

H προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Νανσί ξεκίνησε τη Δευτέρα και το ευχάριστο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ότι τα αγωνιστικά προβλήματα μειώνονται. Ο Βασίλης Σπανούλης, που υπέστη διάστρεμμα στο ματς με την Μπαρτσελόνα, έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, δεν προπονήθηκε, αλλά αναμένεται να είναι στη 12άδα.

Παράλληλα, οι Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας και Περπέρογλου, που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκαν από ίωση, νιώθουν καλύτερα και συμμετέχουν κανονικά στις προπονήσεις.

Την ανάλυση της Νανσί έκανε στο επίσημο site του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Η Νανσί παρουσιάζεται λίγο διαφορετική τον τελευταίο καιρό. Eχει βλέψεις και αυτή για να μπει στην τετράδα και έχει ψηλό κίνητρο, γιατί κερδίζοντας την Πρόκομ έχει ένα προβάδισμα τη δεδομένη στιγμή.

»Το παιχνίδι της δεν άλλαξε τόσο πολύ. Ο προσανατολισμός του προπονητή και της ομάδας είναι δεδομένος. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γουίλσον, ο Ρικάρντο Γκριρ και ο Ζουλιάν είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο στη δημιουργία, αλλά και στην εκτέλεση, ενώ με εμάς έπαιξε πολύ καλά και ο Τσικαμπούντ.

»Αν πάρουμε ένα ένα τα κομμάτια είναιδεδομένο ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τη δημιουργία, αλλά και την εκτέλεση που έχει ο Ρικάρντο Γκριρ, μετρώντας τις περισσότερες επιθέσεις για τη Νανσί.

»Συνολικά έχει 74 προσπάθειες, έχοντας πάρει και τα περισσότερα φάουλ, παίζοντας σχεδόν 33 λεπτά κατά μέσο όρο. Eχει ικανότητα να παίξει στο χαμηλό ποστ, αλλά και καταστάσεις πικ εντ ρολ.

»Από τις χαρακτηριστικές του κινήσεις είναι να μπαίνει και να ρολάρει πάνω στον αντίπαλο, σε φάσεις που ψάχνει την επαφή, ενώ είναι και ικανός σκόρερ», τόνισε ο Ιτούδης και συνέχισε:

«Στο μεταξύ μας παιχνίδι στη Γαλλία είχε καλή επίδοση και στα σουτ τριών πόντων, αν και δεν είναι το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού του. Στο δικό μας παιχνίδι έχει 4/7 τρίποντα, ενώ σύνολο έχει 6/29, κάτι που σημαίνει ότι στα υπόλοιπα παιχνίδια είχε 2/12.

»Ο Τσικαμπούντ με εμάς είχε 3/5, σύνολο έχει 5/14. Δηλαδή αυτοί οι δύο με εμάς είχαν 7/12. Στο σύνολο των υπόλοιπων αγώνων είχαν 4/21. Ο Τζεφ Γκριρ που είναι καλύτερος σουτέρ είχε 1/7. Πρέπει να προσέξουμε τα στοιχεία αυτά.

»Ο Τσικαμπούντ είναι ικανός παίκτης στο πικ εντ ρολ και μπορεί να διεισδύει, ιδιαίτερα στο δεξί του χέρι είναι καλός, με εμάς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Ο Κοξ έχει ανέβει και στο τελευταίο παιχνίδι ήταν και παραγωγικός στην επίθεση.

»Η Πρόκομ ωστόσο επέλεξε τη ζώνη για να σταματήσει τη Νανσί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σχεδόν 35 λεπτά έπαιξαν ζώνη, δίνοντας έτσι χώρο να εκτελέσουν τα γκαρντ τους.

Βασικό θα είναι να αποκόψουμε από το σκορ τον Γουίλσον, κάτι το οποίο κάναμε στον πρώτο αγώνα, σταματώντας και την προσπάθειά του για σουτ τριών πόντων. Αν υπάρχει ένας συνεπής σουτέρ αυτός είναι ο Γουίλσον με 10/25 στην Ευρωλίγκα.

»Στο δικό μας παιχνίδι στη Γαλλία είχε όμως 0 προσπάθειες για σουτ τριών πόντων. Σημαίνει ότι δεν του δώσαμε καν το χώρο για να εκτελέσει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε. Είναι ικανός σκόρερ και ο πιο σταθερός σουτέρ της Νανσί.

»Ο Ζουλιάν είναι ικανός στο χαμηλό ποστ, του δίνει χρόνο ο προπονητής, παίζει σχεδόν 26 λεπτά, είναι έμπειρος, από τους πιο έμπειρους μαζί με τον Μοραντέ και θα πρέπει να προσέξουμε και τη δική του δημιουργία μέσα στο καλάθι.

»Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μοραντέ έχει την ικανότητα να σουτάρει και απ έξω για τρεις πόντους. Είναι κάτι που το έκανε και στο τελευταίο παιχνίδι με την Πρόκομ.

»Κλειδί θα είναι να ελέγξουμε και τον αέρα, καθώς είναι μια ομάδα που έχει 11 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο, το κάναμε αυτό στη Γαλλία, όπου είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ.

»Από τα 9/31 που κάναμε, τα 19 ήταν ελεύθερα. Είχαμε όμως και 19 επιθετικά ριμπάουντ. Κάναμε καλή δουλειά σε αυτό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε καλή δουλειά στον αέρα να σταματήσουμε το δικό τους επιθετικό ριμπάουντ και να υποστηρίξουμε τα δικά μας σουτ αντίστοιχα με ριμπάουντ.

»Είναι ομάδα που έχει αδυναμίες και φαίνεται από το ότι κάνει 17 λάθη μέσο όρο. Πρέπει να την πιέσουμε στο να κάνει λάθη. Εμείς αυτό που επιζητούμε είναι να είμαστε υγιείς.

»Τίποτα άλλο, ώστε να κάνουμε καλή δουλειά και να κλείσουμε καλά με τα δύο παιχνίδια που απομένουν το 2008».

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Ηλίας Κατσογιάννης, διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ταξίδεψαν στην Ισπανία, προκειμένου να λάβουν μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιείται με εκπροσώπους όλων των ομάδων, στην οποία θα συζητηθεί το μέλλον εμπορικών θεμάτων (χορηγίες, διαφήμιση, τηλεόραση κ.α.) που αφορούν την Ευρωλίγκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr