Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Στο Λονδίνο ο τελικός του Champions League 2011, στο Δουβλίνο το UEFA

Στο Λονδίνο ο τελικός του Champions League 2011, στο Δουβλίνο το UEFA

Το Λονδίνο και το ανακαινισμένο Γουέμπλεϊ θα φιλοξενήσουν τον τελικό του Champions League το 2011, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την UEFA. Παράλληλα, το Δουβλίνο και το «Λανσντάουν Ρόουντ» φαντάζοθν ως το πιο μεγάλο φαβορί για τον τελικό του Κυπέλλου UEFA που... τότε θα λέγεται Europa League!

89

Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει, όπως όλα δείχνουν, τον τελικό του Champions League για το 2011, καθώς πηγές από την UEFA δήλωσαν στο πρακτορείο «Reuters» ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία και η βρετανική κυβέρνηση έλυσαν τα θέματα φορολόγησης, τα οποία προετοίμασαν το δρόμο για τη λήψη της απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γουέμπλεϊ διεκδίκησε χωρίς επιτυχία να φιλοξενήσει τον τελικό του 2010, ο οποίος θα διεξαχθεί τελικά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, καθώς οι βρετανικές αρχές δεν μπόρεσαν να προσφέρουν εγγυήσεις ότι οι παίκτες που θα αγωνιστούν στον τελικό δεν θα φορολογηθούν από το βρετανικό κράτος.

Όμως, όπως δήλωσε μια πηγή στο «Reuters», «όλα φαίνεται ότι έχουν διευθετηθεί τώρα και όλα είναι εντάξει για το Γουέμπλεϊ», ενώ μια δεύτερη πρόσθεσε: «Πιθανότατα θα διεξαχθεί το Νοέμβριο μια συνεδρίαση της επιτροπής διοργανώσεων, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα, και στη συνέχεια η εκτελεστική επιτροπή θα εγκρίνει την απόφαση τον Δεκέμβριο».

…και Δουβλίνο για Κύπελλο UEFA

Στο μεταξύ, μια πηγή δήλωσε στο «Reuters» ότι το «Λανσντάουν Ρόουντ» του Δουβλίνου είναι το φαβορί για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου UEFA του 2011, το οποίο από τη σεζόν 2009-10 θα ονομάζεται Europa League.

«Μπορεί τώρα το Έμιρατς του Λονδίνου να αποκλειστεί, ως αποτέλεσμα της επιλογής του Γουέμπλεϊ, ενώ το Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου βρίσκεται πίσω ως προς το χρονοδιάγραμμα» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Επίσης, υπήρξε μια άγραφη συμφωνία πριν από μερικά χρόνια με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιρλανδίας ότι, εάν το Λανσντάουν Ρόουντ ήταν έτοιμο εγκαίρως, θα αναλάμβανε τον τελικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
Cookies