Το ΝΑΤΟ στηρίζει τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της Γεωργίας
Τη στήριξη του ΝΑΤΟ στις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της Γεωργίας εξέφρασε ο ΓΓ της Συμμαχίας Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, κατά τις επαφές του στη χώρα, που συνεχίζονται την Τρίτη. Ωστόσο, η ενθάρρυνση του ΝΑΤΟ προς την Τιφλίδα έρχεται χωρίς χρονοδιάγραμμα ένταξης.
53
Τη στήριξη του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία, καθώς και στις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της χώρας εξέφρασε ο ΓΓ της Συμμαχίας Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, κατά τις επαφές του στην Τιφλίδα, που συνεχίζονται την Τρίτη.
Ωστόσο, η ενθάρρυνση σύσσωμου του ΝΑΤΟ (στη Γεωργία βρίσκονται οι πρεσβευτές και από τις 26 χώρες – μέλη της Συμμαχίας) προς την Τιφλίδα έρχεται χωρίς χρονοδιάγραμμα ένταξης.
Ο Σεφερ σημείωσε πως οι αποφάσεις του Απριλίου, όταν η Συμμαχία αποφάσισε να αρχίσει η διαδικασία ένταξης για την Γεωργία, εξακολουθούν να ισχύουν, ωστόσο δεν έδωσε καμία άλλη διαβεβαίωση, ούτε απάντησε ουσιαστικά στις αγωνίες του Γεωργιανού προέδρου.
Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι είχε ζητήσει να μην αποτελέσει η ρωσική επέμβαση εμπόδιο στο δικαίωμα της χώρας του να μπει «στο σπίτι της» το ΝΑΤΟ.
Μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας ο γγ του ΝΑΤΟ επανέλαβε πως ο δρόμος προς τη Συμμαχία είναι «ορθάνοιχτος» για τη Γεωργία, και «δείχνοντας» τη Ρωσία τόνισε πως το ΝΑΤΟ «δεν θα αποδεχθεί να διακοπούν οι σχέσεις αυτές από άλλες χώρες».
«Η διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί» είπε ο Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, την επομένη της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα.
Οι συμμαχικές δυνάμεις καταδίκασαν τη Ρωσία για την επίθεση στη Γεωργία και ζήτησαν την άμεση απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τις θέσεις που κατέχουν μετά τις 7 Αυγούστου, όταν άρχισαν οι εχθροπραξίες.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τη Δύση να μην προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Μόσχας, καθώς τέτοιου είδους κίνηση θα έχει επιπτώσεις.
Ο Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ πρόκειται αργότερα την Τρίτη να επισκεφθεί το Γκόρι, την πόλη που επλήγη περισσότερο από το ρωσικό βομβαρδισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442