Μηνυτήρια αναφορά για το θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Πέτρου
Την απόδοση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου -πολιτικού ή μη και στρατιωτικού- ζητούν με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι συγγενείς του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Πέτρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όπως και άλλα 17 άτομα, κατά την πτώση του Σινούκ το Σεπτέμβριο του 2004, ανοιχτά του Αθω.
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν την Πέμπτη μηνυτήρια αναφορά έξι συγγενείς του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αλεξανδρείας Πέτρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μαζί με άλλα 17 άτομα, κατά την πτώση του Σινούκ, στις 11 Σεπτέμβριο 2004, στα ανοικτά του Πόρτο Κουφό, στην Χερσόνησο του Άθω.
Οι συγγενείς του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αλεξανδρείας ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την πτώση του ελικοπτέρου σε κάθε ενεχόμενο πρόσωπο (πολιτικό ή μη και στρατιωτικό) και ζητάνε η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή της Πολιτικής και Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ζητούν να διαβιβαστεί η δικογραφία που θα σχηματιστεί στη Βουλή, για να εξετάσει αν διαπράχθηκαν αδικήματα από πολιτικά πρόσωπα.
Ειδικότερα, ζητούν να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της διατάραξης συγκοινωνιών, παράβασης καθήκοντος και απιστίας στην υπηρεσία, όπως και της ψευδορκίας.
Επίσης, ζητούν να διερευνηθούν τα αδικήματα του στρατιωτικού κώδικα που αφορούν παραβάσεις κατά τη συντήρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο, πράξη από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος προσώπου και κίνδυνος απώλειας αεροσκάφους και παράνομη παραχώρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας