Ηττήθηκε από τη Σερβία αλλά παραμένει πρώτη στον όμιλο η Εθνική γυναικών
Την πρώτη ήττα της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2009 γνώρισε η εθνική γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας από το αντίστοιχο της Σερβίας με 64-61, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Δ ομίλου, ωστόσο παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του γκρουπ.
66
Την πρώτη ήττα της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2009 γνώρισε η εθνική γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας από το αντίστοιχο της Σερβίας με 64-61, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Δ ομίλου, ωστόσο παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του γκρουπ.
Ένα μέτριο ξεκίνημα, αλλά και ένα ξέσπασμα διαρκείας από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου οδήγησε την εθνική από το -5 (6-11) στο 14-11 στη λήξη της πρώτης περιόδου. Η ελληνική ομάδα είχε ανάλογη συνέχεια, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και, με την Εβίνα Μάλτση να ευστοχεί από τη γραμμή των τριών πόντων, καταφέρνοντας να ανεβάσει το δείκτη της διαφοράς στο +10 (25-15, 15).
Η άμυνα ζώνης της Σερβίας, όμως, δημιούργησε προβλήματα, οι φιλοξενούμενες πήραν και τα ριμπάουντ και η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων μειώθηκε στους δύο πόντους με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (28-26).
Η Σερβία πέρασε μπροστά στο σκορ στο 22.15 (31-33), για να έρθει η άμεση «απάντηση» με τρίποντο από τη Μάλτση (22.30). Όμως, στο τρίτο δεκάλεπτο η σερβική ομάδα είχε τον πρώτο λόγο, φτάνοντας ακόμη και στο +8 (46-38). Η Τούλα Καλέντζου μείωσε σε 40-46 με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα. Η ίδια μείωσε σε 43-46 με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, για να αυξηθεί η διαφορά και πάλι ως το +7 (43-50, 33.20).
Η απώλεια της Στέλλας Καλτσίδου στο 35.30 (47-50) με πέντε φάουλ ήταν ακόμη ένα πλήγμα. Με το σκορ στο 49-52, ένα καλό, αλλά άστοχο τρίποντο της Καλέντζου και ένα βεβιασμένο εύστοχο με τη λήξη της επίθεσης από τη Μιλοβάνοβιτς διαμόρφωσε το 49-55 στο 37, ενώ ένα ακόμη σουτ από τα 6.25 το 49-58 στο 38.
Η Ελληνίδα γκαρντ με δύο τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα μείωσε σε 58-62 στο 39.45, ωστόσο η εθνική δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και η Σερβία πανηγύρισε τη νίκη με την ίδια διαφορά που είχε πάρει η ελληνική ομάδα εκτός έδρας (85-82).
Τα δεκάλεπτα: 14-11, 28-26, 40-46, 61-64.
Διαιτητές: Ζιεμπλίνσκι (Πολωνία) – Νίτου (Ρουμανία)
ΕΛΛΑΔΑ: Καλέντζου 17, Κωστάκη 8, Χατζηνικολάου 3, Καλτσίδου 3, Μάλτση 21, Παπαμιχαήλ 6, Κοσμά 1, Σούλης 2, Δημητράκου.
Σερβία: Έριτς 13, Μίλκοβιτς 2, Ρίζβιτς 4, Κρέσοβιτς 19, Μιλοβάνοβιτς 10, Κνέζεβιτς 2, Πέροβιτς 9, Μίτοφ 2, Κοβάτσεβιτς, Μούσοβιτς 3.
* Στον άλλον αγώνα του ομίλου, το Βέλγιο επιβλήθηκε εντός έδρας εύκολα της Βουλγαρίας με 87-60.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

