Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Τα «λιοντάρια» βρυχήθηκαν δις μέσα στο «Καυτανζόγλειο»

Τα «λιοντάρια» βρυχήθηκαν δις μέσα στο «Καυτανζόγλειο»

Ο Πανσερραϊκός πέτυχε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, καθώς νίκησε 2-1 τον Ηρακλή στο «Καυτατζόγλειο» με δύο γκολ του Ζουντί, ενώ ο Ντιέ σκόραρε για τον Ηρακλή.

89

Ο Πανσερραϊκός πέτυχε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, καθώς νίκησε 2-1 τον Ηρακλή στο «Καυτατζόγλειο» με δύο γκολ του Ζουντί, ενώ ο Ντιέ σκόραρε για τον Ηρακλή.

O Πανσερραϊκός, μπορεί να έχει να αγωνιστεί 16 ολόκληρα χρόνια στην Σούπερ Λίγκα αλλά οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα ξεκίνησαν το παιχνίδι σαν μην έλλειψαν ούτε μία μέρα, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Ήταν το 6 λεπτό όταν ο Τάντιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Ζουντί από το ύψος της μικρής περιοχής παραβίασε την εστία του Κοβαλέφσκι, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στην συνέχεια οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Κοτταρά.

Τα «λιοντάρια» από την πλευρά τους, με έξυπνη τακτική και με πρέσινγκ που ξεκινούσε από την επίθεση, επεδίωκαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη του αντιπάλου. Και τελικά τα κατάφεραν.

Στο 42, αναπτύχθηκαν ωραία στην αντεπίθεση, με τον Τάντιτς να βγάζει την παράλληλη μπαλιά και τον τελικό αποδέκτη Ζουντί να πλασάρει σωστά και να διπλασιάζει τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του.

Στην επανάληψη ο προπονητής του Ηρακλή, Ανχελ Πεντράθα, στην προσπάθειά του να ανατρέψει την κατάσταση, μετέτρεψε το σύστημα σε 4-3-3. Ωστόσο, οι παίκτες του έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και σε κάποιες αντεπιθέσεις λίγο έλλειψε να φτάσουν στο 0-3.

Λίγο αργότερα όμως, το παιχνίδι πήρε φωτιά, καθώς ο Ντιέ, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε στο 77, δίνοντας άλλη τροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Γηραιού, επιτίθονταν κατά κύματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στην άμυνά τους, ώστε να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ.

Ο Κοτταράς όποτε χρειάστηκε προφύλαξε με τον καλύτερο τρόπο την εστία του, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και τον Πανσερραϊκό να γιορτάζει την πρώτη του νίκη στην Σούπερ Λίγκα μετά από 16 χρόνια.

Κίτρινες: Μπούρμπος – Αμπουμπακάρι, Μπαϊκαρά, Διγκόζης

Διαιτητής: Κατσιδώνης Ε. (Δωδ/νήσου)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Άνχελ Πεντράθα): Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος (71 Ντιέ), Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γκαρσία, Γιάντσης, Επσταϊν (54΄ Περπερίδης), Αγρίτης (71 Παπαστεργιανός), Κικόν.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Παπακώστας): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Τάντιτς (68 Γεωργιάδης), Γκουγκουλιάς, Πιπίνης, Μιλένκοβιτς, Ζουντί (76 Χέρες), Αμπουμπακάρι, Μπαϊκαρά (85 Κολεν), Διγκόζης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies