89

Ο Ντουέιν Τσέιμπερς αποφάσισε τελικά να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Επιβεβαιώνουμε, ότι ο Τσέιμπερς θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει τη νόμιμη συμμετοχή του στα trials του Μπίρμιγχαμ στις 11-13 Ιουλίου» επισήμανε σε ανακοίνωσή ο δικηγόρος του αθλητή Νικ Κόλινς.

Ο Τσέιμπερς έχει τιμωρηθεί, από την Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή, με δια βίου αποκλεισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή είχε βρεθεί ντοπαρισμένος το 2003.

Ο Βρετανός αθλητής πιστεύει, ότι μπορεί να ανατρέψει δικαστικά αυτή την απόφαση. Στο μεταξύ ο Τσέιμπερς την Παρασκευή (16/5) συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της επιτροπής αντι – ντόπινγκ Τζον Σκοτ, ο οποίος εξήρε τη διάθεση του Βρετανού αθλητή να βοηθήσει σε θέματα ντόπινγκ, με τις εμπειρίες του, αναφορικά με αυτό το θέμα.

Ο Τσέιμπερς επίσης παρέδωσε στον Σκοτ το γράμμα, που είχε λάβει από τον Κόντε, τον δημιουργό του περιβόητου εργαστηρίου BALCO, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Βρετανός σπρίντερ κατανάλωνε ένα…. κοκτέιλ 7 απαγορευμένων ουσιών.

«Είχαμε μια επικοιδομητική και θετική συνάντηση, τη βλέπουμε αυτή σαν μια καλή αρχή και ελπίζουμε να εξελιχθεί σε μια καλή θέση» τόνισε ο Σκοτ μετά τη συνάντηση με τον Τσέιμπερς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr