Κοντά στα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Special Olympics ο Μ.Λιάπης
Στις εγκαταστάσεις της Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, στου Γουδή, βρέθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, με αφορμή την αναχώρηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για την Αυστρία, όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Special Olympics.
Στις εγκαταστάσεις της Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, στου Γουδή, βρέθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, με αφορμή την αναχώρηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για την Αυστρία, όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Special Olympics.
Ο κ. Λιάπης αντάλλαξε πάσες με τους αθλητές, μοίρασε δώρα, παρέλαβε τη φανέλα της ομάδας από τον πρόεδρο και ευχήθηκε σε καθέναν ξεχωριστά καλή επιτυχία στο κυνήγι για την ευρωπαϊκή διάκριση.
Η Εθνική Ομάδα Special Olympics Ελλάς εξασφάλισε από τον Οκτώβριο του 2007 της συμμετοχή της στο Euro camp, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους παγκόσμιους αγώνες της Κίνας.
Στην πανευρωπαϊκή διοργάνωση, θα συμμετάσχουν 24 ομάδες Special Olympics με την ελληνική να αποτελεί το φαβορί. Η τελετή έναρξης, θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου στο Μπρέκεντζ της Αυστρίας. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Μαΐου στην Ελβετία.
«Η αξία της συμμετοχής της ελληνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό κύπελλο Special Olympics είναι διπλή» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού επισημαίνοντας την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας στην προσφορά των ατόμων με αναπηρία και υπενθυμίζοντας την ανάληψη από την Ελλάδα της διεξαγωγής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics το 2011.
Για καθαρό, αυθεντικό μήνυμα προσφοράς στον Αθλητισμό, μίλησε από την πλευρά της η πρόεδρος Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου: «Αυτά τα παιδιά αγωνίζονται για τη χαρά που προσφέρει ο Αθλητισμός. Δεν υπάρχουν χρήματα κάτω από το τραπέζι, δεν υπάρχουν αναβολικά και απαγορευμένες ουσίες. Οι κόποι που καταβάλουν είναι τεράστιοι. Προπονούνται πολλές ώρες την εβδομάδα, έχουν πίστη και θέληση. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε αυτή τη διοργάνωση» είπε.
Τις εγκαταστάσεις της επιτροπής επισκέφθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, προκειμένου να ευχηθεί και ο ίδιος σε κάθε αθλητή ξεχωριστά.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.