66

Το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 55 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης γυναικών που διεξήχθη στο Τάμπερε της Φινλανδίας, κατέκτησε η Σοφία Πουμπουρίδου.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2002 (στα 51 κιλά), στον τελικό των ρεπεσάζ επικράτησε 2-0 της Ιταλίδας Σαμπρίνα Εσπόζιτο και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, το οποίο ωστόσο δεν ισοδυναμεί και με Ολυμπιακή πρόκριση, αφού το «εισιτήριο» για το Πεκίνο πήρε η Μολδαβή Λουντμίλα Κριστέα.

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 9η θέση της τελικής κατάταξης, χάρη κυρίως στο χάλκινο μετάλλιο της Πουμπουρίδου και την 5η θέση της Ψαθά.

Στην πρώτη θέση με 56 βαθμούς βρέθηκε η Ρωσία, ενώ ακολούθησαν οι Ουκρανία (54), Αζερμπαϊτζάν (35), Σουηδία (33), Πολωνία (30), Λευκορωσία (27) και Γερμανία (25).

Η Γαλλία στα 48 κιλά, η Μολδαβία στα 55 κιλά, η Ρωσία στα 63 κιλά και η Γερμανία στα 72 κιλά, πήραν τα τέσσερα «εισιτήρια» στην πάλη γυναικών, που μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι αθλητές της ελληνορωμαϊκής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Τάμπερε της Φιλανδίας.

Κανείς από τους τρεις αθλητές που αγωνίσθηκαν το Σάββατο (5/4) δεν κατάφερε να διακριθεί, καθώς αποκλείστηκαν σχεδόν από τους πρώτους αγώνες. Ο μόνος που πέτυχε έστω μια νίκη ήταν ο Παπαδόπουλος (120κ.), ο οποίος κέρδισε στον πρώτο γύρο τον πολωνό Μπάνακ, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε από τον τούρκο Γκούζελ.

Στα 66κ. ο Πέντορετς έχασε στο πρώτο γύρο από τον γεωργιανό Ματχουτάτζε, ενώ στα 84κ. ο Βασίλης Κολλάρος ηττήθηκε από τον ισραηλινό Νικολάεφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ