Με άνοδο 0,31% έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.985,97 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,31%.
28
Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.985,97 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,31%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 601,94 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 378,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής: των Τροφίμων-ποτών κατά 4,40%,των Μέσων Ενημέρωσης κατά 3,53%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 2,39%, των Πρώτων υλών κατά 2,12%, του Εμπορίου κατά 2,10% και των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 0,83%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 2,57%, των Ασφαλειών κατά 1,64%, του Πετρελαίου-Αερίου κατά 1,60% και της Τεχνολογίας κατά 1,56%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 0,37%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,49% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,51%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών:ΑΝΕΚ(ΠΟ΄90) +20,25%, ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ +20,00% και ΔΙΕΚΑΤ +19,05%. Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: ΜΑΪΛΛΗΣ -25,56%, ΠΕΡΣΕΥΣ -20,00% και ΑΕΓΕΚ(Κ) -14,29%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 113 ενισχύθηκαν, 134 υποχώρησαν και 39 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
- Φρεάτια με αισθητήρες για την αποτροπή υπερχείλισης
- Νέα Ιωνία: Οδηγός απείλησε με όπλο υπαλλήλους καθαριότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442