Δυσχεραίνει η πυρκαγιά τις προσπάθειες διάσωσης των πέντε αγνοούμενων στη Νορβηγία
Όλο και πιο δυσχερείς γίνονται οι προσπάθειες διάσωσης των πέντε αγνοούμενων από την κατάρρευση κτιρίου στην νορβηγική πόλη Άλεσουντ. Στο κτίριο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από διαρροή προπανίου. «Νομίζαμε ότι είχε γίνει σεισμός», ανέφερε ένας επιζών.
Όλο και πιο δυσχερείς γίνονται οι προσπάθειες διάσωσης των πέντε αγνοούμενων από την κατάρρευση κτιρίου στην νορβηγική πόλη Άλεσουντ. Στο κτίριο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από διαρροή προπανίου.
Οι Αρχές φοβούνται ότι οι πέντε αγνοούμενοι είναι νεκροί. Αν καιδεν έχει επιβεβαιωθείότι όντως βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της κατάρρευσης,όσο περνά η ώρα τοενδεχόμενο αυτό φαίνεται ναείναι γεγονός.
Αλλά 15 άτομα διακομίστηκαν προληπτικά σε νοσοκομεία, οι δύο ήταν ελαφρά τραυματισμένοι.
Η κατάρρευση του κτιρίου, που χτίστηκε μόλις το 2003, οφείλεται, όπως ανέφεραν οι μαρτυρίες, σε κατολίσθηση «τεράστιων βράχων» που χτύπησαν τους χαμηλότερους ορόφους. Το περιστατικό συνέβη στις 3:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα).
«Νομίζαμε ότι είχε γίνει σεισμός», ανέφερε ένας επιζών.
Μέσα στην ημέρα, άλλες δύο κατολισθήσεις χτύπησαν το κτίριο προκαλώντας περισσότερα προβλήματα στην προσπάθεια διάσωσης.
Η πυρκαγιά στην δεξαμενή προπανίου οδήγησε τις Αρχές στο να εκκενώσουν 40 κατοικίες στην περιοχή του δυστυχήματος.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.