Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Σενάρια αλλαγών στην… έρημη Παιανία και ελπίδα για την ανατροπή

Σενάρια αλλαγών στην… έρημη Παιανία και ελπίδα για την ανατροπή

Το σχεδόν έρημο τοπίο της Παιανίας το τελευταίο διήμερο, αφού απουσιάζουν 14 διεθνείς ποδοσφαιριστές, αντικατοπτρίζει πλήρως τη συνολική εικόνα της ομάδας, από τη διοίκηση μέχρι τους οπαδούς, μετά την απόσταση των τεσσάρων βαθμών που δημιουργήθηκε από την κορυφή της βαθμολογίας. Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το μέλλον αρκετών παικτών...

89

Το σχεδόν έρημο τοπίο της Παιανίας το τελευταίο διήμερο, κατά το οποίο λείπουν από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού 14 διεθνείς ποδοσφαιριστές, αντικατοπτρίζει πλήρως τη συνολική εικόνα της ομάδας, από τη διοίκηση μέχρι τους οπαδούς, μετά την απόσταση των τεσσάρων βαθμών που δημιουργήθηκε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Πρώτο μέλημα της διοίκησης και του Πεσέιρο είναι «να πέσουν οι τόνοι» και να υπάρξει προσήλωση στο «4Χ4» ως το τέλος της κανονικής περιόδου.  

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν πείθει τον κόσμο του ότι είναι υγιής οργανισμός και δεν κατάφερε να τον πείσει ούτε όσο διάστημα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με αγχωτικές νίκες …επιπέδου 1-0.

«Θα το πάρουμε και δεν θα έχουμε κουράγιο να το πανηγυρίσουμε» ήταν η κοινή συνισταμένη όσων συζητήσεων ακολουθούσαν κάθε αγωνιστική, στην οποία η ομάδα – εκτός σπανίων εξαιρέσεων – δεν πρόσφερε θέαμα. «Ας το πάρουμε κι ας μην το πανηγυρίσει κανένας» απαντούσε ο Γιώργος Καραγκούνης, θυμίζοντας τον Εκι Γκονζάλες των προηγούμενων χρόνων.

Η διοίκηση, δια στόματος του ιδιοκτήτη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, έχει ισχυριστεί πολλές φορές πως «είμαστε μια καλή ομάδα» και πως εξωτερικοί εχθροί βάλλουν εναντίον του Παναθηναϊκού.

Η κατάσταση έγινε περισσότερο τεταμένη μετά την κίνηση Βγενόπουλου να ιδρύσει την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (ΠΕΚ). Ο ισχυρός άνδρας της MARFIN έθεσε θέμα ιδιοκτησίας, έχοντας στο πλευρό του και τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, πάντως, δεν δείχνει να επηρεάζεται. «Όποιος θέλει, ας βάλει λεφτά στην εταιρία ειδικού σκοπού που θα επενδύσει σε νέους παίκτες» είναι η απάντησή του στα σχέδια της ΠΕΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έχει επηρεαστεί ούτε σχετικά με τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του προπονητή, Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος, σύμφωνα με τη φημολογία των πρώτων ωρών που ακολούθησαν την καταδικαστική εντός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή, «μετράει μέρες στην Παιανία».

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας φέρεται αποφασισμένος να στηρίξει μέχρι τέλους τον Πορτογάλο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι ο ίδιος και τη νέα χρονιά. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο και για τους παίκτες και η συνήθης τακτική των πολλών μεταγραφών, δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και το ερχόμενο καλοκαίρι, ανεξάρτητα αν η ομάδα θα κατακτήσει ή όχι τελικά το πρωτάθλημα.

Τα πιο «ζεστά» ονόματα των ημερών, είναι αυτά των Αντρέας Ιβανσιτς και Σωτήρη Νίνη. Σχετικά με τον πρώτο, ο δανεισμός του οποίου ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, το μέλλον είναι θολό. Για να τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός με ελεύθερη μεταγραφή, θα πρέπει να καταβάλει στη Σάλτσμπουργκ περίπου 1,5 εκ. ευρώ, καθώς τόσα ζητούν οι Αυστριακοί για να τον αποδεσμεύσουν. Η πρώτη προσφορά από πλευράς Παναθηναϊκού, μιλά για 500 χιλ. ευρώ. 

Ο  Σωτήρης Νίνης, η μεγάλη αποκάλυψη της περσινής σεζόν, ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό στις αρχές της σεζόν, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες δηλώνει ετοιμοπόλεμος, όμως πέρα από περίπου 60 λεπτά αγώνα στο ματς με τη Λάρισα, δεν έχει πάρει ευκαιρίες από τον Πορτογάλο.

Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση προς τον ελπιδοφόρο Νίνη, ήταν ένας από τους – αρκετούς – λόγους που βρέθηκε ο Πεσέιρο στο στόχαστρο των οπαδών στα τελευταία ματς

Υπό κρίση παραμένει ο καλύτερος τερματοφύλακας του περυσινού πρωταθλήματος, Αρκάντιους Μάλαρζ, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, πέφτοντας σε διαδοχικές γκάφες όποτε χρησιμοποιήθηκε.

Εκτός του Μάλαρζ, πολύ ψωμί αναμένεται να έχει και η υπόθεση Μανούτσο (αποκτήθηκε μόλις για τρεις μήνες και έχει παίξει μόνο ένα ματς!), καθώς πληροφορίες από την Παιανία αναφέρουν πως δεν αποκλείεται ο Πεσέιρο, σε συνεργασία με τον καλό του φίλο και βοηθό του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνέιτεντ, Κάρλος Κεϊρόζ, να συμφωνήσουν για την παραμονή του παίκτη από την Ανγκόλα και την επόμενη σεζόν στην Παιανία.

Αντίστοιχα, συζήτηση θα γίνει και για την παραμονή ή όχι του Ελντερ Ποστίγκα, που πέρα από το γκολ σε βάρος της ΑΕΚ, δεν έχει πείσει ότι μπορεί να ξαναγίνει ο καλός φορ του παρελθόντος και να κερδίσει έναν νέο συμβόλαιο, μετά τον εξάμηνο δανεισμό του από την Πόρτο.

«Αγκάθι» θα είναι σίγουρα και η υπόθεση του επεισοδιακού Εκι Γκονζάλες, ο οποίος έχει πέσει σε διαδοχικά παραπτώματα τελευταία και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Ολα αυτά, όμως, και πολλά ακόμα, αναμένεται να εξεταστούν οριστικά, με τη λήξη του πρωταθλήματος και των πλέι-οφ τα οποία δύσκολα θα αποφύγει ο Παναθηναϊκός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
Cookies