Κάλπες αντικρύζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους οι κάτοικοι του Μπουτάν
Στις κάλπες προσέρχονται για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα οι κάτοικοι του Μπουτάν σε μια ιστορική εκλογική αναμέτρηση που σηματοδοτεί το πέρασμα από την απόλυτη στη συνταγματική μοναρχία. Τη λαϊκή ψήφο διεκδικούν δύο κόμματα.
Στις κάλπες προσέρχονται για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα οι κάτοικοι του Μπουτάν σε μια ιστορική εκλογική αναμέτρηση που σηματοδοτεί το πέρασμα από την απόλυτη στη συνταγματική μοναρχία.
Σύμφωνα με το BBC, τη λαϊκή ψήφο θα διεκδικήσουν μόνο δυο κόμματα: το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα για την Αρμονία του Μπουτάν.
Και τα δύο κόμματα υπόσχονται υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης και καλύτερες υποδομές.
Επικεφαλής των δυο κομμάτων είναι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας. Ο ηγέτης του Κόμματος για την Αρμονία δεν έχει διασυνδέσεις με τη βασιλική οικογένεια και δηλώνει ότι το κόμμα του θα βρεθεί στο πλευρό των απλών πολιτών.
Το μικροσκοπικό βουδιστικό βασίλειο βρισκόταν σε διαδικασία εκλογών από τη στιγμή που ο προηγούμενος μονάρχης αποφάσισε να παραχωρήσει την εξουσία σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τα ηνία της χώρας έχει αναλάβει ο 28χρονος γιος του μονάρχη ο οποίος θα παραμείνει στην εξουσία ως αρχηγός κράτους επηρεάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.