66

Κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου βρίσκεται το ελληνικό πλήρωμα των Yngling. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, οι Σοφία Μπεκατώρου-Σοφία Παπαδοπούλου-Χριστίνα Χαραμουντάκη, μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες είναι στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης με 34 βαθμούς. Η Ελλάδα, όμως, είναι πρώτη μεταξύ των οκτώ χωρών που διεκδικούν τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις. Ακολουθούν Νορβηγία, Γαλλία και Ιταλία.

Η 5η χώρα είναι ο Καναδάς και η διαφορά με την Ελλάδα είναι 41 βαθμοί, οπότε μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό σκάφος κάνοντας έξυπνο αγώνα τακτικής θα τα καταφέρει εύκολα να πετύχει το στόχο του και να πλασαριστεί σε μία καλή θέση μεταξύ των 28 σκαφών.

Το έτερο ελληνικό σκάφος που αποτελείται από τις Αλτάνη Δανέζη-Ευαγγελία Βλάχου-Ζωή Καραμπάτσου εξακολουθεί να βρίσκεται στην 28η θέση με 110 βαθμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ