Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η «έξοδος» των Παλαιστινίων προς την Αίγυπτο
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζουν να περνούν για τέταρτη συνεχή ημέρα τα σύνορα με την Αίγυπτο, ώστε να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, για πρώτη φορά πέρασαν τα σύνορα και οχήματα.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζουν να διασχίζουν για τέταρτη συνεχή ημέρα τα σύνορα με την Αίγυπτο για να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης ώστε να αντιμετωπίσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό.
Για πρώτη φορά εκατοντάδες αυτοκίνητα εισήλθαν τη νύκτα και νωρίς το πρωί στο αιγυπτιακό έδαφος.
Την Παρασκευή, οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο στα σύνορα κλείνοντας ένα τμήμα τους, όμως, μέλη της Χαμάς άνοιξαν και πάλι με εκσκαφείς τα περάσματα.
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας, που είναι αποκλεισμένη από τις 17 Ιανουαρίου, σπεύδουν στην Αίγυπτο, στο αιγυπτιακό τμήμα της Ράφα και στην κοντινή πόλη Ελ -Αρις για να προμηθευτούν τρόφιμα, βενζίνη και τσιγάρα.
Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η πρόσβαση στη συνοριακή ζώνη με την Αίγυπτο, ώστενα σταματήσει τυχόν επιθέσεις από Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας που έχουν περάσει στο αιγυπτιακό έδαφος.
Στην ανακοίνωση του στρατού διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η πρόσβαση σε τουριστικές τοποθεσίες, που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της μεθορίου, ενώ ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής.