Όσκαρ Ουάιλντ, ο μεγαλύτερος ευφυολόγος της Βρετανίας
Ο σπουδαίος λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος κατόρθωσε, λίγο πριν πεθάνει, να ψελλίσει «είτε θα φύγει αυτή η κουρτίνα είτε φεύγω εγώ», αναδείχθηκε σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται τη Δευτέρα ως ο μεγαλύτερος ευφυολόγος της Βρετανίας.
71
Ο σπουδαίος λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος κατόρθωσε, λίγο πριν πεθάνει, να ψελλίσει «είτε θα φύγει αυτή η κουρτίνα είτε φεύγω εγώ», αναδείχθηκε σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται τη Δευτέρα ως ο μεγαλύτερος ευφυολόγος της Βρετανίας.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ουάιλντ απέσπασε το 20% των προτιμήσεων, μόλις δύο μονάδες περισσότερες από τον κωμικό Σπάικ Μίλιγκαν, ο οποίος έβαλε να χαράξουν στην ταφόπλακά του την επιγραφή: «Σας το είπα πως ήμουν άρρωστος».
Στους δέκα καλύτερους Βρετανούς ευφυολόγους περιλήφθηκε και ο «πρωθυπουργός της νίκης» Ουίνστον Τσόρτσιλ, που κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση, χάρη στις πνευματώδεις απαντήσεις του, όπως εκείνη που έδωσε, όταν η βουλευτής των Εργατικών Μπέσι Μπράντοκ τον κατηγόρησε ότι ήταν μεθυσμένος μέσα στο Κοινοβούλιο.
«Μπέσι», είχε απαντήσει ο Τσόρτσιλ, «είσαι άσχημη. Και αύριο το πρωί, εγώ θα είμαι ξεμέθυστος, όμως εσύ θα εξακολουθείς να είσαι άσχημη».
Στην έβδομη θέση κατάσσεται ο περίφημος θεατρικός συγγραφέας Νόελ Κάουαρντ, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει για το χιούμορ: «Θα πρέπει να το φυλάσσετε ως πολύτιμο έδεσμα, όπως το χαβιάρι. Ποτέ να μην το αλείφετε σαν μαρμελάδα».
Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, περισσότερο γνωστή για τον άκαμπτο χαρακτήρα της, παρά για τα ευφυολογήματά της, μόλις που κατέλαβε τη 12η θέση στην έρευνα που διεξήχθη από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο UKTV. Η ίδια κάποτε είχε πει: «Το να έχεις εξουσία είναι σαν να είσαι γυναίκα. Εάν θα πρέπει να λες στον κόσμο πως όντως είσαι, τότε δεν είσαι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
- Ρίνγκο Σταρ: Τα λάθη, η σκηνή, τα «ναι» στη μαριχουάνα και τα «όχι» στην πίτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442