Τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμεραΤο εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης για τα μεταχειρισμένα ελαστικά, η ECOELASTIKA, περισυλλέγει μεταχειρισμένα ελαστικά στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και σε μέρος της νησιωτικής (καλύπτει 39 νομούς και τα νησιά της Ρόδου, Κεφαλονιάς, Λέσβου και Ζακύνθου). Σημεία συλλογής είναι βουλκανιζατέρ, συνεργεία, αναγομωτήρια και διαλυτήρια αυτοκινήτων εφόσον τα τελευταία συνεργάζονται […]
Τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα Το εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης για τα μεταχειρισμένα ελαστικά, η ECOELASTIKA, περισυλλέγει μεταχειρισμένα ελαστικά στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και σε μέρος της νησιωτικής (καλύπτει 39 νομούς και τα νησιά της Ρόδου, Κεφαλονιάς, Λέσβου και Ζακύνθου). Σημεία συλλογής είναι βουλκανιζατέρ, συνεργεία, αναγομωτήρια και διαλυτήρια αυτοκινήτων εφόσον τα τελευταία συνεργάζονται με το εγκεκριμένο σύστημα της ΕΔΟΕ. Η Ecoelastika έχει αναλάβει το κόστος συλλογής, μεταφοράς και τελικής διάθεσης των μεταχειρισμένων ελαστικών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2005 απορρίφθηκαν 45.670 τόνοι χρησιμοποιημένων ελαστικών. Τη χρονιά αυτή (2005) η ECOELASTIKA διαχειρίστηκε συνολικά 24.869 τόνους μεταχειρισμένων ελαστικών εκ των οποίων το 56 % ανακυκλώθηκε, 21 % κατέληξε για ενεργειακή αξιοποίηση στην τσιμεντοβιομηχανία ενώ τα υπόλοιπα ελαστικά παρέμειναν αποθηκευμένα. Η ECOELASTIKA διαχειρίστηκε μέχρι και τον Οκτώβριο 2006 συνολικά 33.785 τόνους, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2006 θα έχουν συλλεχθεί πάνω από 45.000 τόνοι χρησιμοποιημένων ελαστικών, σε συνολική εκτιμούμενη ποσότητα αποβλήτων ελαστικών 46.000 τόνους (με έτος αναφοράς το 2005).
Σήμερα συνεργάζονται για την ανακύκλωση των ελαστικών ήδη 5 βιομηχανικές μονάδες που λειτουργούν κανονικά, ενώ άλλες 3 είναι σε δοκιμαστικό στάδιο ή αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα. Οι περισσότερες μονάδες κατασκευάστηκαν πρόσφατα, ως αποτέλεσμα της νομοθεσίας και των στόχων που θέτει.
Τι πρέπει να γίνει μέσα στο 2007: – Δημιουργία δευτερογενών αγορών για τα προϊόντα της επεξεργασίας των χρησιμοποιημένων ελαστικών, ιδιαίτερα με την θέσπιση προδιαγραφών για χρήση των προϊόντων αυτών στα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα (αυτοκινητόδρομοι, διάδρομοι αεροδρομίων, σιδηρόδρομοι, μονωτικά υλικά κλπ). – Βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της μεταφοράς χρησιμοποιημένων ελαστικών, με μεγαλύτερη χρήση των συνδυασμένων μεταφορών (σιδηρόδρομος κα).
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας