Για συνέχεια των μεταρρυθμίσεων μίλησε ο Κ.Καραμανλής
Για σαφή εντολή των πολιτών να συνεχιστούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις μίλησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι είναι σαφές το μήνυμα «να γίνουμε καλύτεροι, να αποφύγουμε λάθη και να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί».
Για σαφή εντολή των πολιτών να συνεχιστούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις μίλησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι είναι σαφές το μήνυμα «να γίνουμε καλύτεροι, να αποφύγουμε λάθη και να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί και να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά στους πολίτες».
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε από το Ζάππειο Μέγαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σταθερή κυβέρνηση που στηρίζεται σε κοινωνική πλειοψηφία. Παράλληλα περιέγραψε τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας με άξονες την ενδυνάμωση της οικονομίας, την καταπολέμηση της φτώχειας, την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την παροχή ευκαιριών στους νέους.
«Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σήμερα μιλήσατε εσείς. Και μιλήσατε δυνατά, μιλήσατε ξεκάθαρα. Επιλέξατε την πορεία που θα ακολουθήσει η Χώρα τα επόμενα χρόνια. Επιλέξατε, όλες και όλοι μαζί, να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Δώσατε σαφή εντολή στη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει τις αλλαγές, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο Τόπος. Δώσατε εντολή για ένα νέο, πιο δυναμικό ξεκίνημα. Για να συνεχίσουμε, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο αποφασιστικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Σας ζήτησα να ψηφίσετε σταθερή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή σήμερα υπάρχει. Είναι κυβέρνηση που στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής,υπογραμμίζοντας:
«Το μήνυμά σας είναι ξεκάθαρο. Σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι διπλή την ευθύνη. Ευθύνη να γίνουμε καλύτεροι και να αποφύγουμε λάθη. Ευθύνη να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Ευθύνη να είμαστε ακόμη πιο κοντά στους πολίτες, ακόμα πιο κοντά στα προβλήματά τους. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Το μέλλον ανήκει σε όλους. Ανήκει σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Με διάλογο, που θα επιδιώκει τη συναίνεση, αλλά και με αποφασιστικότητα, που δεν θα επιτρέπει καθυστερήσεις. Πιστεύω-και ελπίζω- στο αυριανό Κοινοβούλιο, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να συμβάλλουν, ώστε να πάει η Ελλάδα μπροστά».
«Στη νέα τετραετία θα συνεχίσουμε με σταθερά βήματα» συνέχισε ο κ. Καραμανλής «για πιο ισχυρή Οικονομία. Για την καταπολέμηση της φτώχειας. Για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Για τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τους νέους. Για την ενίσχυση και την επέκταση του κοινωνικού κράτους. Για ένα αύριο με περισσότερες ευκαιρίες, με περισσότερες επιλογές για όλους».
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε ακόμα στους πυροπαθείς, τονίζοντας ότι «οι δεσμεύσεις μας απέναντί τους θα εκπληρωθούν στο ακέραιο», και σημείωσε ότι «τις εβδομάδες που πέρασαν, αρνηθήκαμε να μπούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις. Αρνηθήκαμε να ακολουθήσουμε πολιτικές διχασμού και οξύτητας. Μείναμε πιστοί στις αρχές του νέου πολιτικού πολιτισμού που υπηρετούμε. Τον πολιτικό πολιτισμό, που απαιτούν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες, ασχέτως του τι ψηφίζουν. Έτσι θα συνεχίσουμε. Βάζοντας πάνω απ’ όλα τις μεγάλες προτεραιότητες. Τις προτεραιότητες, τους στόχους που μας ενώνουν».
«Θέλω, από τα βάθη της καρδιάς μου, να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τιμήσω την εντολή που μου δίνετε. Για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Ως Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Η εντολή σας είναι για μένα δέσμευση» κατέληξε ο πρωθυπουργός.