Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Γονίδιο καθορίζει πόσο τρυφερή θα είναι η μπριζόλα

Γονίδιο καθορίζει πόσο τρυφερή θα είναι η μπριζόλα

Λαγωνικά της γαλλικής βιοτεχνολογίας ανακάλυψαν ένα γονίδιο των αγελάδων που καθορίζει πόσο μαλακό ή σκληρό θα είναι το κρέας τους. Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα γενετικά τεστ για την αναγνώριση των πιο «τρυφερών» μοσχαριών.

36

Λαγωνικά της γαλλικής βιοτεχνολογίας ανακάλυψαν ένα γονίδιο των αγελάδων που καθορίζει πόσο τρυφερό ή σκληρό θα είναι το κρέας τους.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γονίδιο DNAJA1 ανακαλύφθηκε σε δείγματα φιλέτου από 14 μοσχάρια Σαρολέ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας της Γαλλίας, το DNAJA1 ελέγχει μια πρωτεΐνη-κλειδί, την Hsp 40, η οποία επιβραδύνει τον κυτταρικό θάνατο στον μυικό ιστό και αναστέλλει έτσι το «σίτεμα» που κάνει το κρέας μαλακό.

Τα επίπεδα της Hsp 40 ποικίλουν ανάλογα με τις ποικιλίες του γονιδίου DNAJA1. Το εύρος είναι τόσο μεγάλο ώστε το γονίδιο αντιστοιχεί στο 63% της διαφοράς στη σκληρότητα των φιλέτων, εξήγησε ο Δρ Ζαν Φρανσουά Χοκότ.

Το Ινστιτούτο εξασφάλισε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανακάλυψη ώστε να αναπτύξει εμπορικά γενετικά τεστ για την αναγνώριση των πιο «τρυφερών» ζώων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο