Μετά το 2008 θα είναι έτοιμες οι νέες χωματερές στην Αττική
Μετά το 2008 θα είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι απόθεσης απορριμμάτων στην Αττική. Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει έτοιμη να υπογράψει τις νέες συμβάσεις με τους εργολάβους, ωστόσο, θα χρειαστούν 18 μήνες για την ολοκλήρωσή τους.
92
Μετά το 2008 θα είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι απόθεσης απορριμμάτων στην Αττική. Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει έτοιμη να υπογράψει τις νέες συμβάσεις με τους εργολάβους, ωστόσο, θα χρειαστούν 18 μήνες για την ολοκλήρωση των νέων ΧΥΤΑ σε Φυλή, Γραμματικό και Κερατέα.
Πάντως, εκτιμάται πως θα χρειαστεί η… συνδρομή των ΜΑΤ ώστε να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων, κυρίως της Ανατολικής Αττικής.
Oι διαγωνισμοί για την επιλογή αναδόχων έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι εργασίες κατασκευής δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τον Ιούνιο και για την ολοκλήρωση των έργων απαιτούνται 18 μήνες. Στο μεσοδιάστημα ολόκληρο το λεκανοπέδιο, που παράγει καθημερινά 6.500 τόνους σκουπιδιών, θα εξυπηρετείται από τον προσωρινό χώρο της Φυλής.
Αιχμές πάντως αφήνουν στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποδίδοντας καθυστερήσεις στην επικύρωση των διαδικασιών για την επιλογή των εργολάβων, που θα αναλάβουν τη δημιουργία των νέων ΧΥΤΑ, όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης.
Ενδεικτικό είναι πως ενώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε εγκρίνει τη διαδικασία του διαγωνισμού για την επιλογή εργολάβου, «πάγωσε» την έναρξη κατασκευής του έργου εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Και ενώ το Συμβούλιο αποφάσισε ήδη πριν από έναν περίπου μήνα να προχωρήσει το έργο, τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο δηλώνει πως αναμένει την καθαρογραμμένη απόφαση, προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442