30

Ο Γιάννης Κοκκώδης έκανε εξαιρετική κούρσα στα 200μ μικτή ατομική και προκρίθηκε με 2:01.47 στους ημιτελικούς. Aντίθετα, ο Απόστολος Τσαγκαράκης στα 100μ ελεύθερο πήρε την πρώτη θέση στην 14η προκριματική σειρά με 50.53, αλλά δεν πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια.

Ο 26χρονος Κοκκώδης τερμάτισε δεύτερος στην ένατη προκριματική σειρά, ενώ με την επίδοση που σημείωσε έπιασε και το «χαμηλό» όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Κορυφαίος των προκριματικών ήταν ο Αμερικανός Μάικλ Φελπς με 1:58.70, ενώ εκτός ημιτελικών έμεινε για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου ο Ιταλός Αλέσιο Μποτζιάτο, που ήταν τέταρτος στο Μόντρεαλ και δεύτερος πέρυσι στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης.

Στα 100μ ελεύθερο, ο Απόστολος Τσαγκαράκης πήρε την πρώτη θέση στην 14η προκριματική σειρά με 50.53, αλλά η επίδοση αυτή τον κατέταξε στην 45η θέση (μεταξύ των 169 κολυμβητών που αγωνίστηκαν) και φυσικά δεν του έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο Αμερικανός Τζέισον Λέζακ με 49.02, ενώ οριακά (15ος) προκρίθηκε ο Νοτιοαφρικανός Ρόλαντ Σούμαν, που ήταν δεύτερος στο Μόντρεαλ.

Ο Ρωμανός Αλυφαντής στα 200μ μικτή ατομική και ο Αρης Γρηγοριάδης στα 100μ ελεύθερο επέλεξαν να μην αγωνιστούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ