71

Ο αρχηγός της αεροπορίας της Ν.Κορέας, Κιμ Σέονγκ-ιλ, είναι από την Τετάρτη ο δεύτερος κορυφαίος παράγοντας της χώρας που αναγκάζεται να υποβάλει την παραίτηση του, εξαιτίας της αγάπης του για το… γκολφ.

Σύμφωνα με προεδρικό εκπρόσωπο, ο πρόεδρος, Ρο Μου, απεδέχθη την παραίτηση που υπέβαλε ο πτέραρχος Κιμ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα αεροπορικά δυστυχήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Όμως, η παραίτηση Κιμ συνδέεται με την έντονη κριτική που δέχτηκε, επειδή την 1η Μαρτίου έπαιζε γκολφ, την ώρα που το έθνος θρηνούσε τον πρώτο Νοτιοκορεάτη στρατιώτη που σκοτώθηκε εδώ και δεκαετίες σε αποστολή στο εξωτερικό. Επρόκειτο για έναν στρατιώτη που έχασε τη ζωή του σε βομβιστική επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, το Μάρτιο του 2006, ο τότε πρωθυπουργός, Λι Χάε-τσαν, είχε παραιτηθεί, αφού είχε επικριθεί έντονα, διότι έπαιζε γκολφ, ενώ μία απεργία στους σιδηρόδρομους είχε προκαλέσει χάος στις μεταφορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters