30

Με το… δεξί βούτηξε στην πισίνα του Παγκόσμιου της Μελβούρνης η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, επικρατώντας 10-7 της Ρωσίας. Επόμενος αντίπαλος για τους διεθνείς μας η ομάδα της Κίνας.

Η Ρωσία άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό με γκολ του Ερίσοφ στον παίκτη παραπάνω, όμως στη συνέχεια οι πολίστες του Σάντρο Καμπάνια ήταν καταιγιστικοί.

Με τη συμπαράσταση εκατοντάδων ομογενών, που μετέτρεψαν την πισίνα του «Ακουάτικς Σέντερ» σε… ΟΑΚΑ, τα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε επτά τέρματα ως το τέλος του ημιχρόνου και δέχθηκε μόλις ένα, παίρνοντας προβάδισμα με 7-2.

Η ελληνική άμυνα εγκλώβισε πλήρως τους αντιπάλους, ενώ επιθετικά η εθνική είχε καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, μεγάλη υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και ελαχιστοποίησε τα λάθη της.

Η διαφορά έφτασε και τα έξι γκολ (8-2 και 9-3) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα χαλάρωσε, επιτρέποντας στους Ρώσους να μειώσουν σε 9-6 και εξοργίζοντας τον Σάντρο Καμπάνια.

Το γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στον παίκτη παραπάνω, 4΄26 πριν τη λήξη, έβαλε τέλος στις όποιες ανησυχίες και η εθνική έφτασε χωρίς άγχος στην πρώτη και σημαντική νίκη της στη διοργάνωση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε σε όλο το ματς κάτω από τα δοκάρια το Νίκο Δεληγιάννη, ενώ εκτός του έτερου τερματοφύλακα, Γιώργου Ρέππα, αγωνίστηκαν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 2-3, 1-2

Η εθνική είχε 5/10 στον παίκτη παραπάνω, 4 γκολ στα ίσα και ένα από θέση φουνταριστού. Η Ρωσία είχε επίσης 5/10 στον παίκτη παραπάνω, ένα γκολ από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα.

Ελλάδα: Γ.Αφρουδάκης 4, Χρ.Αφρουδάκης 2, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Ντόσκας 1, Μυλωνάκης 1

Ρωσία: Γκαρμπούζοφ 2, Γιούρτσικ 1, Μπαλάσοφ 1, Ερίσοφ 1, Στράταν 1, Ζακίροφ 1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ