Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Συλλήψεις και κατάσχεση όπλων σε νέα ισραηλινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Συλλήψεις και κατάσχεση όπλων σε νέα ισραηλινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Στην έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα της Δ.Όχθης εισέβαλαν ισραηλινά στρατεύματα, συλλαμβάνοντας 18 καταζητούμενους Παλαιστινίους. Την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ η συνάντηση των Μαχμούντ Αμπάς και Εχούντ Ολμέρτ.

51

Στην έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης εισέβαλαν ισραηλινά στρατεύματα, συλλαμβάνοντας 18 καταζητούμενους Παλαιστινίους. Καταγγέλλεται απρόκλητη επίθεση σε μία τεταμένη περίοδο για τη Μ.Ανατολή…

Ανδρες του ισραηλινού στρατού με τεθωρακισμένα οχήματα περικύκλωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης την έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και ζήτησαν από τους άνδρες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο να το εγκαταλείψουν.

Σε ανακοίνωση Ισραηλινού στρατιωτικού εκπροσώπου αναφέρεται πως συνελήφθησαν 18 Παλαιστίνιοι που καταζητούνταν για επιθέσεις και απόπειρες απαγωγής Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών. Οι συλληφθέντες παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Πρόκειται για την τελευταία σε μία σειρά επιδρομών που πραγματοποιεί το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη τις τελευταίες δύο εβδομάδες για τη σύλληψη καταζητούμενων Παλαιστινίων.

Το BBC αναφέρει ότι μεταξύ των συλληφθέντων από την τελευταία επιχείρηση στη Ραμάλα είναι μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ασκά, ένοπλης οργάνωσης συνδεόμενης με το κίνημα της Φατάχ υπό τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο συλληφθείς καταζητείτο από την έναρξη της παλαιστινιακής εξέγερσης το 2000.

Εν τω μεταξύ, γνωστοποιήθηκε ότι η νέα συνάντηση του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ πρόκειται να λάβει χώρα την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ.

Η δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών σε διάστημα ενός μήνα δεν «γεννά» προσδοκίες, καθώς θα εστιάσουν σε ανθρωπιστικά ζητήματα και όχι στον πυρήνα της διαμάχης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο