«Χρυσός» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Αμβούργου, πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη ο Ηλιάδης
Ο Ηλίας Ηλιάδης, δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα -90 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Super A του Παρισιού, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην αντίστοιχη διοργάνωση του Αμβούργου ψάχνοντας το χρυσό της κατηγορίας των -90 κιλών. Παράλληλα ανέβηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
66
Ο Ηλίας Ηλιάδης, δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα -90 κιλά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Super A του Παρισιού, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην αντίστοιχη διοργάνωση του Αμβούργου ψάχνοντας το χρυσό της κατηγορίας των -90 κιλών.
Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, σε έναν τελικό που διήρκεσε μόλις δύο λεπτά, επικράτησε με Ippon του Ισπανού Νταβίντ Αλαρζά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, που είναι και το πρώτο για το ελληνικό τζούντο στην Ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
Εκτός των άλλων, ο Ηλιάδης με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ανέβηκε και στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας πλέον στη δεύτερη τον Ρώσο Ιβάν Πέρσιν.
Η πορεία του Ηλιάδη προς τον ημιτελικό της κατηγορίας των -90 κιλών, ξεκίνησε από Αλί Μοχαμάντνια. Ο Ιρανός «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στους εφήβους το 2006, γνώρισε την ήττα με Yuko από τον τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ο οποίος ούτε απέναντι στον Κορεάτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2003 στην Οσάκα, Χι-Τάε Χουάνγκ, αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού επίσης με Yuko πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.
Εκεί τον περίμενε ακόμη ένας αθλητής με παγκόσμιο μετάλλιο στο ενεργητικό του. Ο Καζάκος Μαξίμ Ρακόφ, τρίτος στο παγκόσμιο εφήβων του 2002 στο Τζετζού της Κορέας, προσπάθησε για την έκπληξη, όμως ο Ηλιάδης για μια ακόμη φορά έπαιξε όσο ακριβώς έπρεπε για να κερδίσει με Yuko και να βρεθεί στην τετράδα.
Αντίπαλος του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Αθήνας στον ημιτελικό ήταν ο Γάλλος Νικολά Μπρισόν, με τον οποίο έκανε μια καλή… προπόνηση (σ.σ. τον νίκησε με Ippon ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα) εν όψει του Ισπανού Νταβίντ Αλαρζά, με τον οποίο κλήθηκε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία. Παρά το πλούσιο σε διακρίσεις παλμαρέ του Αλαρζά, ο Ηλιάδης δεν είχε πρόβλημα να πετύχει την πιο άνετη και εντυπωσιακή νίκη του στη διοργάνωση και να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Εκτός των άλλων, μάλιστα, διπλασίασε και τις νίκες του επί του Ισπανού τζουντόκα, αφού οι δύο τους είχαν αναμετρηθεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καΐρου πριν από δύο χρόνια, εκεί δηλαδή όπου ο αθλητής του Φίλιππου Αμυνταίου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της παγκόσμιο μετάλλιο σε διοργάνωση ανδρών (σ.σ. ήταν 2ος).
Δύο ήττες ήταν ο ελληνικός απολογισμός στα -81 κιλά. Ο Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν ηττήθηκε στον α γύρο από τον Πορτογάλο Ζοάο Νέτο, ενώ ο Βάζα Ζιντιρίδης έχασε επίσης στον α γύρο από τον Σλοβένο Κλέμεν Φέργιαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά



