26

Με ήττα ξεκίνησε τους αγώνες της η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στο «Σαμαρτζίδης Καπ» το οποίο άρχισε την Παρασκευή.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που την περασμένη εβδομάδα έχασε και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε στο τουρνουά του Κλουζ, ηττήθηκε την Παρασκευή 11-7 από την Ισπανία.

Η ελληνική ομάδα, αν και ξεκίνησε προηγούμενη 2-0 και διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (4-3), κατέρρευσε στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, οπότε οι Ιβηρες με επιμέρους σκορ 8-3 «καθάρισαν» το ματς.

Η εθνική είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση εμφανίστηκε στατική και με πολύ χαμηλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (4/12).

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 2-5, 1-3

ΕΛΛΑΔΑ: Αφρουδάκης Γ. 3, Αφρουδάκης Χρ. 3, Μυλωνάκης 1
ΙΣΠΑΝΙΑ: Μινγκουέλ 2, Μαρτίν 2, Πέρεζ 2, Ξαβιέ Γκαρσία 2, Βάλες 1, Μολίνα 1, Ρικάρντο Περόνε 1

Στον άλλο αγώνα της πρεμιέρας, ηΣερβία επικράτησε 9-5 της Ρωσίας. Το «Σαμαρτζίδης Καπ» ολοκληρώνεται την Κυριακή και διεξάγεται στο εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Το αυριανό πρόγραμμα:
19:00 Ισπανία-Σερβία
20:30 Ρωσία-ΕΛΛΑΔΑ (Sport +)

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας πόλο των ανδρών, Αλεσάντρο Καμπάνια, έχει δηλώσει ότι «για μένα δεν μετράει η θέση που θα πάρουμε στη διοργάνωση, αλλά η πρόοδος της ομάδας και οι εμπειρίες που θα κερδίσει».

* Ο Καμπάνια ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό το τοπίο σε ό,τι αφορά τις επιλογές του για τη 13αδα που θα αγωιστεί στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης, αφού ήδη απέκλεισε από την ομάδα επτά από τους 25 παίκτες που είχε καλέσει αρκετά.

Πρόκεται για τους Γιάννη Φουντούλη, Κώστα Δήμου, Μάνθο Βουλγαράκη, Στέλιο Πρωτονοτάριο, Ανδρέα Μοίραλη, Κώστα Μουρίκη και Ευάγγελο Δουδέση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ