Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στέλνει την Ισπανία η Κομισιόν για την Endesa
Η Κομισιόν προτίθεται να προσφύγει δικαστικά σε βάρος της Ισπανίας για τη στάση που τήρησε στο ζήτημα που προέκυψε με την εξαγορά του κρατικού ενεργειακού ομίλου από την E.ON. και τα εμπόδια που θέτει στη δραστηριοποίηση της γερμανικής εταιρείας.
Η Κομισιόν προτίθεται να προσφύγει δικαστικά σε βάρος της Ισπανίας για τη στάση που τήρησε στο ζήτημα που προέκυψε με την εξαγορά του κρατικού ενεργειακού ομίλου από την γερμανική E.ON.
«Ο αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά επίτροπος Τσάρλι ΜακΓκρίβι, προτίθεται να ζητήσει σήμερα την από την Ολομέλεια των Επιτρόπων να ξεκινήσει τη δικαστική διαδικασία σε βάρος της Ισπανίας» φέρεται να δήλωσε στο Reuters πηγή της Κομισιόν.
Το θέμα προέκυψε όταν ο γερμανικών συμφερόντων ενεργειακός κολοσσός Ε.ΟΝ κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά του ομίλου Endesa.
Η Μαδρίτη επιχείρησε να αποτρέψει την εξαγορά, βάζοντας στο «παιχνίδι» την ισπανική εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Gas Natural. Πλην όμως, η προσφορά της τελευταίας ήταν αισθητά χαμηλότερη από εκείνη των Γερμανών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή, παράλληλα με την «υποψηφιότητα» της Gas Natural και παρά τις διαμαρτυρίες της Ε.ΟΝ, η Μαδρίτη φέρεται ότι συνέχισε να βάζει προσκόμματα στην προσπάθεια της γερμανικής εταιρίας να επεκταθεί -μέσω της εξαγοράς του ισπανικού ενεργειακού ομίλου- στην ιβηρική χερσόνησο.
Πάντως, οι Γερμανοί ευελπιστούν ότι σύντομα θα μπορέσουν να παρουσιάσουν στους μετόχους της Endesa την προσφορά τους, που ξεπερνά τα 36,5 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ε.ΟΝ, Βουλφ Μπέρνοτατ, ανέφερε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει «μέσα στον επόμενο μήνα», καθώς «έχουν αρθεί όλα τα νομικά εμπόδια».
Πρόσφατα, άλλωστε, ισπανικά δικαστήρια ήραν τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία η Μαδρίτη είχε μπλοκάρει την προσφορά της Ε.ΟΝ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας