Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με πρυτάνεις για το άσυλο

Συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με πρυτάνεις για το άσυλο

Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου είχε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και τη λήψη μέτρων αποτροπής επεισοδίων, εν όψει και του συλλαλητηρίου της Τετάρτης.

28

Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου είχε -με δική του πρωτοβουλία- ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και τη λήψη μέτρων αποτροπής επεισοδίων, εν όψει και του συλλαλητηρίου της Τετάρτης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβεβαίωσε ότι «θέμα άρσης του ασύλου δεν ετέθη και ούτε τίθεται, ούτε από την πλευρά μου, ούτε από τις πρυτανικές αρχές», σημείωσε όμως τόνισε ότι «πρέπει, πλέον, να παύσουν οι χώροι του Πανεπιστημιακού ασύλου να αποτελούν ορμητήριο για τα στοιχεία αυτά» που προκαλούν τα επεισόδια.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το πρόβλημα της έκτασης που έχει πάρει το φαινόμενο των επεισοδίων μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια και το πώς «μπορεί αν όχι να εξαλειφθεί, τουλάχιστον να περιοριστεί».

Οι πρυτανικές αρχές είναι και αυτές προβληματισμένες για το φαινόμενο και θέλουν να βοηθήσουν προκειμένου να σταματήσει, ανέφερε ο κ. Σανιδάς. Επισημάνθηκε, ακόμα, ότι οι φοιτητές θέλουν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του φαινομένου και εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει και την Τετάρτη.

Για το συγκεκριμένο συλλαλητήριο, έχει γίνει ένας διαφορετικός από τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς μεταξύ των πρυτανικών αρχών, της ΕΛ.ΑΣ. και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώ παρόντες θα είναι και οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε ο προβληματισμός αν πρέπει να κλείνουν οι πόρτες των ΑΕΙ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων, κ.λπ., θέμα το οποίο εξετάζεται, ενώ αναζητήθηκε λύση και για το κτίριο των 250 τ.μ. που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου, προς την πλευρά της οδού Αβέρωφ και τελεί υπό κατάληψη εδώ και 15 χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο