Αρχίζει η δίκη για τους επίδοξους βομβιστές της 21ης Ιουλίου στο Λονδίνο
Ξεκινάει τη Δευτέρα η δίκη των έξι ανδρών που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να εξαπολύσουν βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 21 Ιουλίου 2005. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.
Ξεκινάει τη Δευτέρα η δίκη των έξι ανδρών που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να εξαπολύσουν βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 21 Ιουλίου 2005, δύο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Ιουλίου στα βρετανικά μέσα μεταφοράς.
Οι έξι άνδρες, Μουκτάρ Σαΐντ Ιμπραήμ, Μάνφο Κουάκου Ασιέντου, Χουσεΐν Οσμάν, Γιασίν Ομάρ, Ραμζί Μοχάμεντ και Αντέλ Γιάχα κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό το φόνο και συνωμοσία με σκοπό την πυροδότηση εκρήξεων.
Οι έξι αρνούνται τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με το BBC, η δίκη αναμένεται να κρατήσει περισσότερο από τέσσερις μήνες.
Την Παρασκευή ο δικαστής Τζάστις Φλάφορντ ζήτησε από το Σώμα των ενόρκων να λάβουν την απόφασή τους μόνο μέσω των στοιχείων που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο και να μην επηρεασθούν από συναισθήματα που δημιούργησαν τα γεγονότα του 2005.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions