Αδικίες στο φορολογικό νομοσχέδιο για τα χαμηλά εισοδήματα εντοπίζει η ΟΚΕ
Φορολογική επιβάρυνση θα υπάρξει για τους φορολογουμένους χωρίς τέκνα και με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο για τα εισοδήματα του 2007, σύμφωνα με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.
27
Η μεταβολή των φορολογικών κλιμακίων επιφέρει ορισμένες φορολογικές μειώσεις, οι οποίες είναι αισθητές στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια και λιγότερο αισθητές στα μεσαία εισοδηματικά κλιμάκια, εκτιμά η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στην γνώμη της για το νομοσχέδιο σχετικά με τη φορολογία εισοδήματος.
Αντίθετα, φορολογική επιβάρυνση, όπως αναφέρει, θα υπάρξει για τους φορολογουμένους χωρίς τέκνα και με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο για τα εισοδήματα του 2007.
Η ΟΚΕ θεωρεί ότι η μεταβολή των φορολογικών κλιμακίων θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Τονίζει ακόμα ότι θα πρέπει η αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς να είναι τέτοια ώστε να αποκαθιστά την ισορροπία στη μεταχείρισή τους έναντι των ελεύθερων επαγγελματιών.
Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, αναφέρει ότι επέρχονται μία σειρά από μεταβολές που κινούνται προς την επιθυμητή κατεύθυνση της απλοποίησης των εξαιρετικά περίπλοκων διατάξεων του Κώδικα.
Η ΟΚΕ προτείνει να συστηθεί μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων με συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων που θα συγγράψει από μηδενική βάση τον Κώδικα, ώστε να γίνει λιγότερο πολύπλοκος.
Εξάλλου, η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της επειδή επαναφέρεται ο κανόνας της δεκαετούς παραγραφής και για το ενδεχόμενο οι νέες διατάξεις να ερμηνευθούν από τις φορολογικές αρχές κατά τρόπο που θα αναιρεί το σύστημα της αυτοπεραίωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442