Από 1η Νοεμβρίου θα ισχύσει το νέο τέλος στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας
Το νέο τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει απο τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν απο την 1 Νοεμβρίου 2006 και έπειτα, ανεξάρτητα απο τη χρονική περίοδο των υπηρεσιών που καλύπτουν οι λογαριασμοί αυτοί.
Το νέο τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει απο τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν απο την 1 Νοεμβρίου 2006 και μετά, ανεξάρτητα απο τη χρονική περίοδο των υπηρεσιών που καλύπτουν οι λογαριασμοί αυτοί.
Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με το μέτρο αυτό.
Μετά τις αλλαγές, τα νέα τέλη κινητής τηλεφωνίας ανέρχονται σε 2 ευρώ για λογαριασμούς έως 30 ευρώ, σε 5 ευρώ για λογαριασμούς από 30,01 έως 60 ευρώ και σε 10 ευρώ για λογαριασμούς άνω των 60,01 ευρώ.
Το τέλος κινητής τηλεφωνίας βαρύνει τους συνδρομητές και υπολογίζεται επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, προ του ΦΠΑ.
Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στις περιπτώσεις που εκδίδεται ένας λογαριασμός, για πολλές συνδέσεις (εταιρικά πακέτα), το τέλος υπολογίζεται στην καθαρή αξία κάθε σύνδεσης.
Επίσης, σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις που για μία σύνδεση εκδίδονται περισσότεροι του ενός λογαριασμοί σε διαφορετικούς συνδρομητές, τότε το ανωτέρω τέλος επιβάλλεται σε κάθε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς ξεχωριστά.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.