Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κόντρα Μεϊμαράκη-Σουφλιά με φόντο τη Φώφη Γεννηματά

Κόντρα Μεϊμαράκη-Σουφλιά με φόντο τη Φώφη Γεννηματά

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Εθνικής Aμυνας Ευάγγ.Μεϊμαράκη και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά ξέσπασε μετά την συνάντηση του δεύτερου με την υπερνομάρχη Αττικής Φ.Γεννηματα. «Δεν μπορούμε να χαριεντιζόμαστε με υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες άλλων κομμάτων» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

43

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά ξέσπασε μετά την συνάντηση του δεύτερου με την υπερνομάρχη Αττικής Φώφη Γεννηματα, την Τετάρτη.

«Η παραταξιακή μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να σχολιάσω τη συνάντηση αυτή» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, όταν του επισημάνθηκε από δημοσιογράφους η χρονική στιγμή της πρωτοβουλίας. «Δεν μπορούμε να χαριεντιζόμαστε με υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες άλλων κομμάτων» είπε, εκφράζοντας τη δυσφορία του.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε, επίσης, λόγο για «υπουργούς δύο ταχυτήτων». «Υπάρχουν υπουργοί δύο ταχυτήτων. Αυτοί που τρέχουν στους δήμους και αυτοί που κάθονται στα γραφεία τους» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Βήμα, η αντίδραση του κ. Σουφλιά ήταν άμεση. Συνεργάτες του υπουργού απάντησαν ότι ο κ. Σουφλιάς από τις 4 Oκτωβρίου έως την Τετάρτη συναντήθηκε με όλους τους υποψηφίους που του ζήτησαν να τον συναντήσουν.

Υποστήριξαν, ακόμη, ότι η κ. Γεννηματά δεν ήταν η τελευταία που δέχθηκε ο κ. Σουφλιάς, αφού την ίδια ημέρα είχε συνάντηση με τον υποψήφιο υπερνομάρχη του ΛΑOΣ κ. Ευ.Παπαδόπουλο.

Κυβερνητικές πηγές παρατηρούν ότι οι υπαινιγμοί του κ. Μεϊμαράκη κατά του κ. Σουφλιά εντάσσονται στον πόλεμο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές με αλληλοκατηγορίες και τις εκλογικές μάχες που θα χαθούν.

Την ίδια ώρα, παράπονα για έλλειψη στήριξης από τους υπουργούς έχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας και Πειραιά Νικήτας Κακλαμάνης και Χρήστος Αγραπίδης, αλλά και πολλοί υποψήφιοι στην περιφέρεια.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς απειλούν ότι θα μιλήσουν μετά τις εκλογές, προαναγγέλλοντας εσωκομματικές συγκρούσεις όπου τα αποτελέσματα δεν θα είναι θετικά για το κυβερνών κόμμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο