Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Είκοσι νέα Βιομηχανικά Πάρκα έως το τέλος του 2008

Είκοσι νέα Βιομηχανικά Πάρκα έως το τέλος του 2008

Μέχρι το τέλος του 2008 θα έχουν δημιουργηθεί 20 νέα Βιομηχανικά Πάρκα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τον Έβρο μέχρι και τα ακριτικά νησιά, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας κατά τη θεμελίωση των εργασιών στο ΒΙΟΠΑ Κουφαλίων.

27

Τις εργασίες στο Βιομηχανικό Πάρκο στην περιοχή των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, θεμελίωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, επισημαίνοντας ότι η κατασκευή του ΒΙΟΠΑ, κόστους 1,5 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει άμεσα σε έκταση 500 στρεμμάτων.

Το έργο, του οποίου η πολεοδομική μελέτη έχει ήδη λάβει το πράσινο φως, χρηματοδοτείται κατά 40% από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όνειρο ζωής» χαρακτήρισε το έργο ο Δήμαρχος Κουφαλίων, Γιάννης Τσουκνιδάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στην περιοχή σχεδιάζεται να δημιουργηθεί εργοστάσιο βιομάζας.

Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης εντάσσεται η υλοποίηση προγράμματος ύψους 200 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση όλου του οργανωμένου συστήματος των Βιομηχανικών Πάρκων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, προβλέπεται η ανασυγκρότηση 27 περιοχών, εκ των οποίων οι έξι θα εκσυγχρονιστούν, ενώ ανακοίνωσε μέχρι το τέλος του 2008 θα έχουν δημιουργηθεί και 20 νέα Βιομηχανικά Πάρκα, σε διάφορες περιοχές, από τον Έβρο μέχρι και τα ακριτικά νησιά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφθηκε τη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδο. Με δηλώσεις του, τόνισε ότι η ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη στη χώρα από πλευράς μεγέθους (10.000 στρεμμάτων) και φιλοξενεί περισσότερες από 800 εταιρίες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ένα πρόγραμμα, ύψους 2 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων στη ΒΙΠΕ Σίνδου, προκειμένου να εξυπηρετούνται πιο αποτελεσματικά οι επιχειρήσεις στην εποχή της νέας τεχνολογίας.

Επίσης, προωθεί μια σειρά από έργα υποδομής (αντικατάσταση φωτισμού κ.ά.). Σύμφωνα με τον υπουργό, οι περιβαλλοντικές μελέτες για την έναρξη των εργασιών στη ΒΙΠΕ Σίνδου έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο