Δύο εκλογικούς γύρους για την Αθήνα, δείχνει δημοσκόπηση της ALCO
Αναμέτρηση που θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο δείχνει για τον Δήμο Αθηναίων δημοσκόπηση της εταιρείας ΑLCO, σε αντίθεση με προηγούμενο γκάλοπ της V-PRC που έδειχνε νίκη του Ν.Κακλαμάνη από την πρώτη Κυριακή.
Αναμέτρηση που θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο δείχνει για τον Δήμο Αθηναίων δημοσκόπηση της εταιρείας ΑLCO, σε αντίθεση με προηγούμενο γκάλοπ της V-PRC που έδειχνε νίκη του Ν.Κακλαμάνη από την πρώτη Κυριακή.
H έρευνα της ALCO δίνει μεν στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κ.Σκανδαλίδη, αλλά πολύ κάτω από το ποσοστό που του έδινε η δημοσκόπηση της V- PRC.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο συνδυασμός του Ν.Κακλαμάνη συγκεντρώνει ποσοστό 38,7% και ο συνδυασμός του Κ.Σκανδαλίδη ποσοστό 31,7%. Ακολουθούν οι συνδυασμοί του Σπ.Χαλβατζή (6,6%) και του Αλ.Τσίπρα (4,3%).
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη δημοσκόπηση της V- PRC ο Ν.Κακλαμάνης συγκέντρωνε ποσοστό 42% και ο Κ.Σκανδαλίδης 20%.
Η έρευνα της ALCO δείχνει πως ο υποψήφιος του ΠΑΣOΚ για τον δήμο της Αθήνας υπερτερεί του κ. Κακλαμάνη σε θετικές κρίσεις, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 52,5% έναντι 49,5% του κ. Κακλαμάνη. Καλύτερη είναι η εικόνα του κ. Σκανδαλίδη και στις αρνητικές κρίσεις: έχει ποσοστό 35,5% ενώ ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας 42,3%.
Σύμφωνα με τα Νέα, το ΠΑΣOΚ πρόκειται να θέσει εκ νέου θέμα για το πώς διενεργούνται οι δημοσκοπήσεις. Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου έχει υποστηρίξει ότι οι ασφαλέστερες δημοσκοπήσεις είναι αυτές που διενεργούνται με κάλπη και έχει αφήσει υπόνοιες για παιχνίδια που παίζουν ορισμένες εταιρείες εις βάρος του ΠΑΣOΚ.