Ηττήθηκε 11-9 από την Ρουμανία η εθνική πόλο ανδρών στο World League
Την ήττα με 11-9 γνώρισε από τη Ρουμανία η ανανεωμένη εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του ομίλου του World League, που διεξάγεται στην Κοζέντσα. Έτσι, η Ρουμανία με «2 στα 2» βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί δεύτερη και την Κυριακή αντιμετωπίζει την «οικοδέσποινα» Ιταλία.
66
Την ήττα με 11-9 γνώρισε από τη Ρουμανία η ανανεωμένη εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του δ προκριματικού ομίλου του World League, που διεξάγεται στην Κοζέντσα.
Ήταν η δεύτερη φορά που η ομάδα του Βλαντ Χάτζιου επικράτησε της ελληνικής σε διάστημα 20 ημερών (είχε προηγηθεί το FINA CUP της Βουδαπέστης).
Έτσι, η Ρουμανία με «2 στα 2» βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί δεύτερη και την Κυριακή αντιμετωπίζει την «οικοδέσποινα» Ιταλία.
Η εικόνα του αγώνα
Ο Σάντρο Καμπάνια ξεκίνησε με τους Ρέππα, Μυλωνάκη, Χατζηδάκη, Μοίραλη, Κοκκινάκη, Θεοδωρόπουλο και Γιάννη Φουντούλη, αλλά πολύ γρήγορα άλλαξε κατά πολύ το βασικό του σχήμα.
Οι κακές επιστροφές, που επέτρεψαν στους Ρουμάνους να πετύχουν δύο γκολ στην κόντρα και να προηγηθούν 3-1, έκαναν έξω φρενών τον Ιταλό τεχνικό, που έβαλε τις φωνές στους παίκτες του.
Δύο γκολ του Κοκκινάκη από την περιφέρεια έφεραν το ματς στα ίσα, πριν ο Ντίνα κάνει με πέναλτι το 4-3, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.
Ενα εφιαλτικό τετράλεπτο στη συνέχεια ήταν αρκετό για να αφήσει την εθνική αρκετά πίσω στο σκορ. Η ελληνική άμυνα δεν λειτουργούσε και, όταν ήρθαν και τα λάθη στην επίθεση, η Ρουμανία έκανε σερί 4-0 και βρέθηκε να προηγείται 9-5, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Ο Καμπάνια άλλαξε τερματοφύλακα, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στο τουρνουά τον Φίλιππο Καραμπέτσο, και ο Γιάννης Φουντούλης μείωσε πριν την ανάπαυλα σε 9-6, αλλά η κατάσταση ήταν ήδη πολύ δύσκολη.
Και πράγματι, από την ελληνική ομάδα έλειπαν οι δυνάμεις και το καθαρό μυαλό για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Οι παίκτες του Βλαντ Χάτζιου κράτησαν το προβάδισμα στα ίδια επίπεδα και απλώς η εθνική μείωσε στο τέλος σε 11-9.
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 5-3, 1-0, 1-3
Διαιτητές: Γιούργκεν Χάουσε (Γερμανία), Κάρλο Σαλίνο (Ιταλία)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βλαντ Χάτζιου): Νέντσιου, Ράντου 2, Γκίμπαν, Μπόνκα, Ιόζεπ 1, Μπουζίλα 2, Τουινέα, Ρ.Γκεοργκέσκου, Ντίνα 3, Γκ.Γκεοργκέσκου 1, Γκουίμαν 1, Κάνταρ 1, Ντίνου
ΕΛΛΑΔΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ρέππας, Χατζηδάκης, Μοίραλης 2, Κοκκινάκης 3, Ι.Φουντούλης 2, Θεοδωρόπουλος, Κόχειλας 1, Δουδέσης, Γ.Φουντούλης, Στελλάτος 1, Δήμου, Μυλωνάκης, Καραμπέτσος
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου
Ιταλία – Γερμανία 8-9
Ρουμανία – ΕΛΛΑΔΑ 11-9
Το πρόγραμμα της Κυριακής
15:30 Γερμανία – Ρουμανία
17:00 ΕΛΛΑΔΑ – Ιταλία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Ρουμανία 21-17 6
ΕΛΛΑΔΑ 20-19 3
Γερμανία 17-19 3
Ιταλία 16-19 0
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νάπολι: Ο Δήμος έτοιμος να απονείμει την τιμητική υπηκοότητα σε Ντε Λαουρέντις
- Τον παγίδεψαν, τον καταδίκασαν, τον εκτέλεσαν – 70 χρόνια μετά, ο Τόμι Λι Γουόκερ αθωώθηκε – «Νέγρος-τέρας»
- Air France και KLM ακύρωσαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ και ΗΑΕ για το Σαββατοκύριακο
- Βενετία: Εννέα υπνοδωμάτια, επτά πρόωροι θάνατοι – Μπορεί το «καταραμένο» παλάτι να προσελκύσει αγοραστή;
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ
- Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεσμεύεται να «περάσει» την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, παρά τις αντιρρήσεις



