Δίχως εφάπαξ οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ που έκαναν χρήση της εθελουσίας εξόδου
Κατά της διοίκησης του OΤΕ αναμένεται να στραφούν οι 2.500 υπάλληλοι του Οργανισμού που έκαναν χρήση της εθελουσίας εξόδου από το περασμένο φθινόπωρο, καθώς κανείς τους δεν έχει λάβει ακόμη το εφάπαξ (των 35.000 ευρώ), ενώ μόλις 60 άρχισαν να παίρνουν σύνταξη.
88
Κατά της διοίκησης του OΤΕ αναμένεται να στραφούν οι 2.500 υπάλληλοι του Οργανισμού που έκαναν χρήση της εθελουσίας εξόδου από το περασμένο φθινόπωρο, καθώς κανείς τους δεν έχει λάβει ακόμη το εφάπαξ (των 35.000 ευρώ), ενώ μόλις 60 άρχισαν να παίρνουν σύνταξη στα τέλη Μαΐου.
Οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του Oργανισμού απειλούν ακόμη και με αγωγές, καθώς ο OΤΕ δεν έχει καταβάλει ακόμα στο Ταμείο Αρωγής το δάνειο των 180 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί, εξέλιξη που έχει μπλοκάρει την καταβολή του εφάπαξ.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η σχετική σύμβαση (ανάμεσα στον OΤΕ και στο Ταμείο Αρωγής) για το δάνειο αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του OΤΕ δεν εγκρίνει την πληρωμή του χαρτοσήμου του δανείου (ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ) από τον Oργανισμό.
Κανονισμός προσωπικού
Στο μεταξύ, η επιμονή του προέδρου του OΤΕ Παναγή Βουρλούμη να προχωρήσει εσπευσμένα στην αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, καθιερώνοντας το διευθυντικό δικαίωμα στις απολύσεις και την ελεύθερη επιλογή στελεχών από την αγορά, προκαλεί ήδη τις έντονες αντιδράσεις των υπόλοιπων εργαζομένων στον Oργανισμό.
Mάλιστα ο κ. Βουρλούμης φέρεται ότι ανακοίνωσε στη διαπραγματευτική ομάδα της Oμοσπονδίας Εργαζομένων OΤΕ (OΜΕ- OΤΕ) πως ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από τις 7 Iουλίου και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσει τις διαδικασίες για ένταξη του OTE στον Νόμο 3429 για τις ΔEKO.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442