Αδεια ηλεκτροπαραγωγής από το υπουργείο Ανάπτυξης σε 13 νησιά
Υπεγράφη από τον γγ του υπουργείου Ανάπτυξης η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση μονάδων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, ύψους 85,7MW, για την άμεση κάλυψη των εκτάκτων αναγκών του καλοκαιριού σε 13 μη διασυνδεδεμένα νησιά.
27
Υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση μονάδων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) συνολικού ύψους 85,7MW για την άμεση κάλυψη των εκτάκτων αναγκών με ηλεκτρική ενέργεια κατά το θέρος του 2006 σε 13 μη διασυνδεδεμένα νησιά.
Η άδεια αυτή χορηγήθηκε ύστερα από αίτηση της ΔΕΗ και γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας υπό τους πρόσθετους όρους ότι αυτές οι μονάδες θα διασφαλίζουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των νησιών αυτών σε ηλεκτρική ενέργεια και ότι θα λειτουργούν με τρόπο ώστε να τηρούνται οι ισχύουσες εθνικές και κοινοτικές διατάξεις που αποβλέπουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, δόθηκε άδεια παραγωγής για να εγκατασταθούν: 2 MW στην Κάρπαθο, 2 MW στην Κύθνο, 20 MW στη Ρόδο, 13 MW στη Λέσβο, 1 MW στη Λήμνο, 4 MW στη Μήλο, 22 MW στη Μύκονο, 4 MW στην Πάρο, 5 MW στη Σάμο, 0,6 MW στη Σίφνο, 2 MW στη Σύρο, 10 MW στη Χίο και 0,1 MW στη Μεγίστη
«Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές για την οριστική λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών όπως άλλωστε ήδη ανακοινώθηκε με την έγκριση της νέας Μελέτης Ανάπτυξης του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας, για την περίοδο 2006-2010 στην οποία περιλαμβάνεται η διασύνδεση των Κυκλάδων με την υποβρύχια καλωδιακή σύνδεση της Σύρου με το ενεργειακό κέντρο του Λαυρίου και εφεδρικά με την Ανδρο, καθώς και καλωδιακές συνδέσεις της Σύρου με την Πάρο, τη Νάξο, τη Μύκονο και την Τήνο» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Fuel Pass: Συνεχίζονται τα εμπόδια στις αιτήσεις
- Ντρου Μπάριμορ: Γιατί αποφεύγει να φορά στενά ρούχα;
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442