Έτοιμο το πόρισμα για τον νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών το πόρισμα για την αναμόρφωση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καθώς η ειδική επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της.
27
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών το πόρισμα για την αναμόρφωση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καθώς η ειδική επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της.
Η βασικότερη αλλαγή που περιλαμβάνεται στο πόρισμα αφορά στην πλήρη κατάργηση της διάτρησης των τιμολογίων για όλους τους επιτηδευματίες, καθώς είναι γνωστό ότι από την υποχρέωση θεώρησης φορολογικών στοιχείων έχουν ήδη απαλλαγεί οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου ήταν όπως ο νέος ΚΒΣ τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2006, όμως η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε όσον αφορά στην υποβολή των προτάσεων από τους φορείς είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει και το πόρισμα της εν λόγω επιτροπής και ως εκ τούτου υπολογίζεται ότι ο νέος ΚΒΣ θα τεθεί σε εφαρμογή, εκτός απροόπτου, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με την καθιέρωση πλέον της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτιμάται ότι θα περιοριστεί το φαινόμενο των πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
Το νέο άλλωστε καθεστώς υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων βοηθά τις αρμόδιες αρχές να έχουν άμεση ενημέρωση για όλα τα νόμιμα εκδοθέντα στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου είναι σε θέση να διενεργούν ταχύτατες διασταυρώσεις προκειμένου να επαληθεύουν τη γνησιότητα ή μη των φορολογικών στοιχείων που θα εντοπίζουν κατά τους ελέγχους που διενεργούν στις επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)
- Αρκάς: Οι ευχές στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες
- Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: Πέντα λεπτά άσκηση την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
- ΗΠΑ: Νεκρή σε τροχαίο με εγκατάλειψη η πρώην παιδική σταρ του Nickelodeon, Κιάνα Άντεργουντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442