Μείωση 1,8% στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκε 1,8% τον Φεβρουάριο, σε ετήσια βάση, μετά από αύξηση 1,5% τον Ιανουάριο. Στη μεταποίηση, η παραγωγή υποχώρησε κατά 3,3%.
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκε 1,8% τον Φεβρουάριο, σε ετήσια βάση, μετά από αύξηση 1,5% τον Ιανουάριο.
Τoν ίδιο μήνα, ο δείκτης παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών σημείωσε μείωση 3,3% μετά από αύξηση 2,1% τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η υποχώρηση της παραγωγής στη μεταποίηση οφείλεται, κυρίως, στη μείωση της παραγωγής χημικών προϊόντων, ειδών ενδυμασίας και κλωστοϋφαντουργικών υλών».
Η βιομηχανία αντιστοιχεί στο 15% περίπου του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, με τη μεταποίηση να αντιστοιχεί σε ποσοστό ελαφρώς πάνω από το 11% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.
Παράλληλα, η ΕΣΥΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο σημείωσε αύξηση 7,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2005. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,6%.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας