Προς Γερμανία οδεύουν τώρα 60.000 τόνοι λυματολάσπης από την Ψυττάλεια
Τη Γερμανία υποδεικνύουν ως χώρα υποδοχής της λυματολάσπης και οι τέσσερις συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για τη μεταφορά 60.000 τόνων εκτός Ελλάδας. Επιστολή στους δημάρχους Δ.Αττικής απέστειλε ο Γ.Σγουρός, διευκρινίζοντας τη στάση του στο θέμα.
71
Τη Γερμανία υποδεικνύουν ως χώρα υποδοχής της λυματολάσπης και οι τέσσερις συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για τη μεταφορά 60.000 τόνων εκτός Ελλάδας. Επιστολή στους δημάρχους της Δυτικής Αττικής απέστειλε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, για να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο θέμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, οι οικονομικές προσφορές των τεσσάρων διαγωνιζομένων έχουν ως εξής:
1. LOBBE TZILALIS – ENVIROCHEM Ελλάς ΑΕ, με τιμή προσφοράς 142,85 ευρώ ανά τόνο.
2. CINAR, με τιμή προσφοράς 142,90 ευρώ ανά τόνο
3. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, με τιμή προσφοράς 149 ευρώ ανά τόνο.
4. INTERGEO Environmental Technology Ltd, με τιμή προσφοράς 154,12 ευρώ ανά τόνο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και θα λάβει την τελική απόφασή του εντός των προσεχών ημερών.
Εν τω μεταξύ, επιστολή προς τους δημάρχους της δυτικής Αττικής απέστειλε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να διευκρινίσει τη στάση του στο θέμα της εναπόθεσης λυματολάσπης και των απορριμμάτων στη δυτική Αθήνα, μετά από «κακόβουλες φήμες» όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, «που πρόσφατα κυκλοφόρησαν».
«Τα λάθη και οι παραλείψεις, που διαχρονικά οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, δεν επιτρέπεται να αποβαίνουν διαρκώς σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού της δυτικής Αθήνας» τονίζει.
«Η όποια προσωρινή λύση, μέχρι να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του οριστικού σχεδιασμού, που αποβλέπει στην επεξεργασία της λυματολάσπης πάνω στην Ψυττάλεια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωροθετείται στα γεωγραφικά όρια της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Αττικής» προσθέτει ο νομάρχης Αθηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη – Σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
- Βασίλης Ρίζος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)











![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442