Σε τριήμερη προειδοποιητική αποχή κατέρχονται την Τετάρτη οι δικηγόροι της Λέσβου
Σε τριήμερη προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από την Τετάρτη οι δικηγόροι της Λέσβου, ζητώντας τη δημιουργία Εφετείου Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη. Το υφιστάμενο Εφετείο Αιγαίου εδρεύει στη Σύρο.
Σε τριήμερη προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από την Τετάρτη οι δικηγόροι της Λέσβου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση γίνεται «σε ένδειξη αγανάκτησης της κοινωνίας των νησιών του βορείου Αιγαίου και φυσικά των δικηγόρων – μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την απαράδεκτη και άδικη επί μακράς σειράς ετών ταλαιπωρία που υφίστανται, εξαιτίας της υπαγωγής των Πρωτοδικείων Mυτιλήνης και Xίου στο Eφετείο Aιγαίου, που εδρεύει στη Σύρο».
Για να φθάσουν στη Σύρο για κάποια υπόθεση τους και να επιστρέψουν στον τόπο τους, δικηγόροι και πολίτες υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν τέσσερις συνολικά θαλάσσιες ή αεροπορικές συγκοινωνίες και να μένουν συνολικά τουλάχιστον τέσσερις ημέρες σε ξενοδοχεία, μακριά από τα σπίτια τους.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης κοινοποιεί την απόφαση της κινητοποίησης του στο γραφείο του πρωθυπουργού, στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Aιγαίου, στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Aρείου Πάγου, στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, στους βουλευτές Λέσβου και στον ευρωβουλευτή Νίκο Σηφουνάκη, καθώς και σε άλλους παράγοντες του νομού από το χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.