Με αφορμή την προβολή στην Ελλάδα της κινηματογραφικής ταινίας η «Ξύλινη Κάμερα», το Τμήμα ΜΜΕ & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών & το Νεανικό Πλάνο διοργανώνουν ημερίδα στις 9 Οκτωβρίου 2005 με τίτλο » Νέοι και Εγκληματικότητα» στο CINE ΦΙΛΙΠ, Θάσου 18 & Δροσοπούλου. Μέρος των εσόδων από όλες τις κινηματογραφικές προβολές θα διατεθούν για τις […]
Με αφορμή την προβολή στην Ελλάδα της κινηματογραφικής ταινίας η «Ξύλινη Κάμερα», το Τμήμα ΜΜΕ & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών & το Νεανικό Πλάνο διοργανώνουν ημερίδα στις 9 Οκτωβρίου 2005 με τίτλο » Νέοι και Εγκληματικότητα» στο CINE ΦΙΛΙΠ, Θάσου 18 & Δροσοπούλου.
Μέρος των εσόδων από όλες τις κινηματογραφικές προβολές θα διατεθούν για τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας.
Το Νεανικό Πλάνο σε συνεργασία με το Τμήμα ΜΜΕ & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν μια εβδομάδα δράσεων και εκδηλώσεων με θέμα την παιδική παραβατικότητα από τις 6 έως τις 13 Οκτωβρίου 2005.
Το εβδομαδιαίο αφιέρωμα περιλαμβάνει:
* Προβολή της ταινίας στον Κινηματογράφο CINE ΦΙΛΙΠ από τις 6 Οκτωβρίου
* Πραγματοποίηση Κινηματογραφικών προβολών στις 7 & 14 Οκτωβρίου τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τις φυλακές ανηλίκων
* Επίσκεψη στις Φυλακές Αυλώνας προβολή της ταινίας «Ξύλινη Κάμερα» και δωρεά ταινιών του Νεανικού Πλάνου.
* Επιστημονική ημερίδα με θέμα την Παιδική Παραβατικότητα στις 9 Οκτωβρίου στο CINE ΦΙΛΙΠ
* Τηλεοπτική Εκπομπή αφιέρωμα από την ΝΕΤ στις 10 Οκτωβρίου
* Εξαγγελία συγγραφής βιβλίου με απομνημονεύματα παιδιών που έχουν ζήσει σε σωφρονιστικά ιδρύματα
* Συνάντηση με ΕΣΗΕΑ -ΕΣΡ με θέμα τον δεοντολογικό κώδικα παρουσίασης των παιδιών στα ΜΜΕ
* Διοργάνωση ομιλιών εγκληματολόγων στις τοπικές κοινωνίες των πόλεων που υπάρχουν φυλακές.
Πρόκειται για μια σειρά δράσεων που καλύπτουν θεσμικά κοινωνικά, επιστημονικά, ακαδημαϊκά, ανθρωπιστικά, ενημερωτικά το θέμα σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και θεσμικούς και μη οργανισμούς που έχουν έργο σε σχέση με την κακοποίηση, την σύλληψη, την εκδίκαση, τον εγκλεισμό ανηλίκων σε σωφρονιστικά ιδρύματα αλλά και την πρόληψη όλων αυτών.
Η ημερίδα φιλοδοξεί να πληροφορήσει, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώνη, να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και το έργο που πραγματοποιείται και να φωτίσει όλα τα στάδια της διαδικασίας από την σύλληψη ενός παιδιού μέχρι τον εγκλεισμό και την αποφυλάκιση του.
Στην ημερίδα έχουν κληθεί μεταξύ άλλων να συμμετέχουν: o κος Γιάννης Πανούσης, εγκληματολόγος Πρόεδρος Τμήματος ΜΜΕ & Επικοινωνίας, κα Μερσίνη Ζορμπά, Πρόεδρος Δικτύου Προστασίας Διακιωμάτων του Παιδιού, ο Αστυνομικός Δ/ντης Τμήματος Ναρκωτικών και Παραβατικότητας Ανηλίκων, Γεν Γραμματέα ΔΣ Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, Δ/ντη Δ/νσης Οικογενειακών Σχέσεων, Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κα Μαυράκη Χρυσούλα Παιδοψυχολόγος απο το Χαμόγελο του Παιδιού, εκπρόσωπος του Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ, εκπρόσωπο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εκπρόσωπος της ΓΕΝ Γραμματεία Νέας Γενιάς, Παρατηρητήριο των δικαιωμάτων του Παιδιού, δημοσιογράφοι, ακαδημαικοί, εγκληματολόγοι κοινωνιολόγοι. κα.
Ενα ακόμα θέμα που θα θιγεί είναι αυτό της λογοκρισίας στην Ελλάδα του 2005 και της εκπαιδευτικής & καλλιτεχνικής δεοντολογίας με δεδομένο ότι η ταινία που θα πάρει σε λίγες ημέρες την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για να προβάλλεται στα σχολεία κρίθηκε αρχικά ακατάλληλη.
Τέλος θα υπάρξει μια ακόμη θεματική ενότητα η καλλιτεχνική & δημιουργική εστιασμένη στην κινηματογραφική παρουσίαση της ταινίας «Η Ξύλινη Κάμερα » που είναι η αφορμή όλου του αφιερώματος.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας