Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σύλληψη 44χρονου για υποκλοπή και διακίνηση ερασιτεχνικών βίντεο μέσω κινητών

Σύλληψη 44χρονου για υποκλοπή και διακίνηση ερασιτεχνικών βίντεο μέσω κινητών

Η πρώτη υπόθεση διακίνησης ερασιτεχνικών βίντεο μέσω κινητών τηλεφώνων με χρήση τεχνολογίας Bluetooth αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη 44χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος υπέκλεπτε και διακινούσε έναντι αμοιβής προσωπικά αρχεία πελατών του.

51

Η πρώτη υπόθεση διακίνησης ερασιτεχνικών βίντεο μέσω κινητών τηλεφώνων με χρήση της τεχνολογίας Bluetooth αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη 44χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος υπέκλεπτε και διακινούσε έναντι αμοιβής προσωπικά αρχεία πελατών του, κυρίως ερωτικού περιεχομένου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πληροφορίες και έρευνες του τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Τη Δευτέρα συνελήφθη 44χρόνος ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Ιπποκράτους στην Αθήνα, ο οποίος όπως προέκυψε υπέκλεπτε από κινητά τηλέφωνα που του πήγαιναν για επισκευή βίντεο και φωτογραφίες με ερωτικό περιεχόμενο, καθώς και αλλά προσωπικά στοιχεία των κατόχων.

Στη συνεχεία, κάνοντας χρήση της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth απέστελνε τα βίντεο και τις ταινίες σε άλλα κινητά τηλέφωνα σε συνεννόηση με τους κατόχους τους χρεώνοντάς τους από 15 έως 20 ευρώ.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν εμφανίστηκαν ως ιδιώτες που ενδιαφέρονταν για την προσφορά του 44χρόνου και αυτός τους απέστειλε με τον παραπάνω τρόπο 183 μικρά βίντεο που περιείχαν σκηνές από ερωτικές συνευρέσεις ανυποψίαστων πολιτών.

Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο σκληροί δίσκοι Η/Υ, οι οποίοι περιείχαν χιλιάδες αρχεία με βίντεο, καθώς και μεγάλος αριθμός σκαναρισμένων δελτίων ταυτότητας πιστωτικών καρτών κι άλλων εγγράφων πολιτών. Επίσης κατασχέθηκαν πλήθος CD Rom και άλλα πειστήρια.

Οι κάτοχοι των δημόσιων εγγράφων που υπήρχαν στον Η/Υ βρέθηκαν και ζήτησαν την ποινική δίωξη του δράστη διότι αυτά ελήφθησαν εν αγνοία τους.

Όπως δήλωσαν ο διευθυντής Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Στέφανος Σκότης και ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης εξετάζεται το ενδεχόμενο τα παραπάνω αρχεία να έχουν διακινηθεί μέσω του Internet γιατί πάρα πολλά ερασιτεχνικά βίντεο και ταινίες υπάρχουν σε ροζ συνδρομητικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου.

Ο συλληφθείς, ο οποίος οδηγήθηκε την Τρίτη στον εισαγγελέα, είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από την εμφάνιση του σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο