Στον εισαγγελέα 15 εταιρείες για αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις
Στον εισαγγελέα παραπέμπονται δεκαπέντε εταιρείες μετά τη διενέργεια ελέγχων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Νομαρχίας Αθηνών κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις. Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας.
Στον εισαγγελέα παραπέμπονται δεκαπέντε εταιρείες μετά τη διενέργεια ελέγχων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Νομαρχίας Αθηνών κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις.
Μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής κατέσχεσε 1.791 κιλά βόειου κρέατος από τη Βουλγαρία στη βιομηχανία κρέατος Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, στο Μοσχάτο ως ακατάλληλα, για βρώση. Η κατασχεθείσα ποσότητα θα καταστραφεί.
Επίσης, η Διεύθυνση Υγείας ανέστειλε προσωρινά για διάστημα 30 ημερών τη λειτουργία του εργαστηρίου παρασκευής πιτών της Αικατερίνης Σιάτου, στον Ταύρο, γιατί κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του αποτελούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Καταστράφηκαν 350 κιλά αλεύρι με σιτόψειρα.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις που παραπέμπονται στον εισαγγελέα διαπιστώθηκαν κυρίως προβλήματα σε τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, σε μέλι, σε λάδι και σε είδη ζαχαροπλαστικής.
Στο μεταξύ η Επιτροπή Ελέγχων των Οίκων Ευγηρίας έλεγξε ακόμη δύο οίκους ευγηρίας στην Αθήνα οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι λειτουργούν υπό καλές συνθήκες.
Ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός με αφορμή τα αποτελέσματα των ελέγχων δήλωσε πως «παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό για τις οποίες οι αρμόδιοι υπουργοί αδιαφορούν παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας», οι έλεγχοι θα συνεχιστούν προς πάσα κατεύθυνση με προγραμματισμό, ενώ προειδοποίησε «ορισμένους ασυνείδητους επαγγελματίες που εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται πως θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».
Γαρίδες σε ψυγεία με κάδμειο
Κατεψυγμένες γαρίδες συνολικού βάρους 1.240 κιλών κατέσχεσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών στα ψυγεία της εταιρείας AMASA ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, γιατί μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχαν κάδμιο.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχουν ήδη διοχετευθεί στην αγορά από τη συγκεκριμένη παρτίδα 1.670 κιλά και σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας θα ενημερώσει τους αγοραστές για την απόσυρσή τους.
Η ποσότητα των 2.910 κιλών εισήχθη από την Αυστραλία με ημερομηνία παραγωγής Μάιος 2005, ημερομηνία λήξης Μάιος 2007. Εκπρόσωπος της τελευταίας έκανε γνωστό ότι θα υποβάλλει ένσταση, ώστε να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.