Αρση της μονιμότητας για τις ΔΕΚΟ, η βασική εξαγγελία του Κ.Καραμανλή στη ΔΕΘ
Την άρση της μονιμότητας για όλους τους υπαλλήλους που θα προσλαμβάνονται στο εξής στις ΔΕΚΟ προτίθεται να εξαγγείλει ο Κ.Καραμανλής από το βήμα της ΔΕΘ. Με την κίνηση αυτή θα ανοίξει ο δεύτερος γύρος των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.
Την άρση της μονιμότητας για όλους τους υπαλλήλους που θα προσλαμβάνονται στο εξής στις ΔΕΚΟ προτίθεται να εξαγγείλει ο Κ.Καραμανλής από το βήμα της ΔΕΘ. Με την κίνηση αυτή θα ανοίξει ο δεύτερος γύρος των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, μετά τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους περισσότερους υπουργούς και συνεργάτες του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κλιμάκωση των μεταρρυθμίσεων είναι το ισχυρότερο επικοινωνιακό στοιχείο στο οποίο μπορεί να επενδύσει στη ΔΕΘ για να κερδίσει τις πολιτικές εντυπώσεις, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν δυνατότητες για παροχές και εξαγγελίες φιλολαϊκών μέτρων, λόγω της κακής κατάστασης στην οποία παραμένει η οικονομία.
Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καραμανλής είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει πίσω στις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Oικονομία, στην Παιδεία και στην Υγεία.
Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να εξαγγείλει την πάταξη της φοροδιαφυγής και την κατάργηση των φορολογικών κλιμακίων με καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στο 25%.
Εξάλλου, όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο όρος «κοινωνικό κέντρο» αναμένεται να εμφανιστεί εκ νέου στο λεξιλόγιο του πρωθυπουργού, προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις ότι οι μεταρρυθμίσεις ευνοούν τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα, οι επιτελείς της κυβέρνησης αναζητούν ορισμένες παροχές, τις οποίες θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Μελετάται το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν μέτρα για τους πολύτεκνους, τις μικρές επιχειρήσεις και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια των εγκαινίων της 70ής ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.
Υπέρ του συλλαλητηρίου έχει ταχθεί και η ΔΑΚΕ, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.
Κινητοποιήσεις ετοιμάζει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στην πύλη του λιμανιού.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.