Συνεχίζεται κατά κύματα η φυγή από τις πόλεις για τις διακοπές του Αυγούστου
Κατά κύματα συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις οι κάτοικοί τους για τις διακοπές του Αυγούστου, με αποτέλεσμα να αναμένεται αυξημένη η κίνηση στους εθνικούς δρόμους και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.
28
Κατά κύματα συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις οι κάτοικοί τους για τις διακοπές του Αυγούστου, με αποτέλεσμα να αναμένεται αυξημένη η κίνηση στους εθνικούς δρόμους και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.
Μεγάλη είναι η κίνηση επίσης στο ρεύμα της επιστροφής των Εθνικών οδών, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.
Η διεύθυνση των διοδίων Ελευσίνας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και των Αφιδνών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας εκτιμά ότι περίπου 200.000 οχήματα θα περάσουν συνολικά από τους σταθμούς στη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.
Την περασμένη εβδομάδα, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 29/7 ως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 1/8, από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας πέρασαν συνολικά 140.000 οχήματα και από τον σταθμό των Αφιδνών πέρασαν αντιστοίχως 130.000 οχήματα.
Από το λιμάνι του Πειραιά αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματισθεί συνολικά 102 αναχωρήσεις και 105 αφίξεις πλοίων. Την προηγούμενη εβδομάδα από τις 29/7 ως τις 31/7 διακινήθηκαν 142.600 επιβάτες, 22.073 ΙΧ αυτοκίνητα, 1.400 φορτηγά και 5.600 μοτοσικλέτες.
Τα δρομολόγια από τη Ραφήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, αυτό το Σαββατοκύριακο παρουσιάζουν πληρότητα που αγγίζει το 90%. Εκτιμάται ότι περίπου 30.000 επιβάτες θα διακινηθούν συνολικά, ενώ έχουν προγραμματισθεί 72 αναχωρήσεις πλοίων και ανάλογος αριθμός αφίξεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προβληματίζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο
- ΗΠΑ – Ιράν: Το πλαίσιο συμφωνίας που πρότειναν οι διαμεσολαβητές – Το «αγκάθι» του εμπλουτισμού ουρανίου
- Solobasket: «Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει κίνηση που θα… ταρακουνήσει την Ευρώπη»
- 5+1 Επιτραπέζια παιχνίδια για βραδιές στο σπίτι
- Πολ Μεσκάλ στο Hamnet – Γιατί ένας βάρδος του 1596 φοράει αυτό το σύγχρονο σκουλαρίκι-κρίκο;
- Απαγορευτικό: Ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις στα λιμάνια της Αττικής λόγω θυελλωδών ανέμων
- Ο Γιαμπουσέλε αποχωρεί από τους Νικς και βάζει… φωτιά στη Euroleague
- Ακίνητα: Έρχονται νέες παρεμβάσεις για εξπρές μεταβιβάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442