Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την κλοπή οπλισμού των ΜΑΤ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις πολύωρες απολογίες τους οι Πέτρος Καρασαρίνης και Γιώργος Καλαϊτζίδης, που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού των ΜΑΤ πριν από λίγο καιρό στη Χαριλάου Τρικούπη.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον της 8ης ειδικής ανακρίτριας οι Πέτρος Καρασαρίνης και Γιώργος Καλαϊτζίδης, που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού των ΜΑΤ πριν από λίγο καιρό στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ο 40χρονος Καρασαρίνης και ο 26χρονος Καλαϊτζίδης απολογήθηκαν για σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών, σε συνδυασμό με το νόμο περί οργανωμένου εγκλήματος. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, οι δύο κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ εξακολούθηση, πλαστογραφία και παράνομη κατοχή συσκευών ασύρματης επικοινωνίας.
Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Ο Καλαϊτζίδης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν όπλα, υποστήριξε ότι το ένα από αυτά ήταν δικό του, ενώ τα υπόλοιπα τα φυλούσε για λογαριασμό άλλων. Και οι δύο υποστήριξαν επίσης ότι σε θυρίδα στην Εθνική Τράπεζα, όπου βρέθηκε κουτί με σφαίρες, έβαζαν κυρίως έντυπο υλικό, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν την είχαν χρησιμοποιήσει.
Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε την Τετάρτη και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη ο 27χρονος Παναγιώτης Ασπιώτης, ενοικιαστής της επίμαχης θυρίδας, ο οποίος συνελήφθη.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.