Σταματά η δικαστική διαδικασία εις βάρος της Γερμανίας για το υπερβολικό χρέος
Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια θα σταματήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα τη δικαστική διαδικασία εις βάρος της Γερμανίας, για το υπερβολικό χρέος της χώρας, καθώς αποδέχεται τις προβλέψεις ότι μέσα στο 2005 θα περιοριστεί στο 3% του ΑΕΠ.
53
Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια προτίθεται να σταματήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα τη δικαστική διαδικασία εις βάρος της Γερμανίας, για το επί σειρά τριών ετών υπερβολικό χρέος της χώρας, την οποία είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του Πέδρο Σόλμπες.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού «Φόκους», σύμφωνα με το οποίο ο Αλμούνια αποδέχεται την πρόγνωση του υπουργού Οικονομίας Χανς Αϊχελ ότι η Γερμανία, μέσα στο 2005, θα περιορίσει το χρέος της ως προς το ΑΕΠ κάτω του 3%, σύμφωνα με το κριτήριο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ.
ΜΠΕ
- ΗΠΑ: 12 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας – 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν
- Η αποκάλυψη του προέδρου της Παρτιζάν για Μίτσιτς: «Ήθελα να τον φέρω – Του έδωσα 10.000.000 ευρώ για 3 χρόνια»
- Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για να αποτελέσει πραγματικά αντίπαλο δέος
- From Crisis to Clicks: How Greek Banks Went Fully Digital
- Airbnb: Νέοι περιορισμοί το 2026 – Σε ποια περίπτωση χάνεται η άδεια μίσθωσης
- Ο Ολυμπιακός ψάχνει μόνο τρίποντο κόντρα στον Βόλο – Δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ στην Τρίπολη
- Ιράν: «Οποιαδήποτε επίθεση θα θεωρηθεί κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου» – Η απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικού στρατού
- Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)




















![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442