Εκτός έδρας ήττες για Ιωνικό ΝΦ και Ηρακλή-Πρώτη νίκη για την Ολύμπια
Τρίτη ήττα για τον Ιωνικό ΝΦ Αμαλιάδα στη FEL, με 95-88 από την Αζοβμας στην Ουκρανία. Ήττα και για τον Ηρακλή, από την Λεμεσό στην Κύπρο με 88-77. «Έσπασε» το ρόδι η Ολύμπια, επικρατώντας με 82-77 της ουκρανικής Κίμικ Γιούζνικ στη Νεάπολη.
Τρίτη ήττα για τον Ιωνικό ΝΦ Αμαλιάδα στη FEL, με 95-88 από την Αζοβμας στην Ουκρανία. Ήττα και για τον Ηρακλή, από την Λεμεσό στην Κύπρο με 88-77. «Έσπασε» το ρόδι η Ολύμπια, επικρατώντας με 82-77 της ουκρανικής Κίμικ Γιούζνικ στη Νεάπολη.
Λεμεσός – Ηρακλής 88-77
Οι απουσίες των Ηλιάδη, Παυλίδη και Λυμπάρη στοίχισαν στον Ηρακλή απόψε που ηττήθηκε στη Λεμεσό από την ΑΕΛ με 88-77 για τον δ όμιλο του FEL. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα του Ηρακλή σε έξι αναμετρήσεις στην Ευρώπη.
Καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το επεισόδιο μεταξύ του Παπαϊωακείμ και του Μακ Ντόναλντ στο 16.
Οι δύο παίκτες συνεπλάκησαν στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ο Μακ Ντόναλντ να αρπάξει από το λαιμό τον παίκτη του Ηρακλή, να ακολουθήσει διακοπή που οδήγησε στην αποβολή του Αμερικανού σέντερ της ΑΕ Λεμεσού.
Παρότι οι Κύπριοι έχασαν τη δύναμη πυρός τους με προσπάθειες κυρίως από την περιφέρεια έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Οδηγοί στη νίκη της ΑΕ Λεμεσού ήταν οι Νίκολα Ράζιτς και Φράνκι Κινγκ.
Ο πρώτος σημείωσε 32 πόντους (με 6/8 τρίποντα) και σταθεροποίησε τη θέση του στην ομάδα, καθώς τελούσε υπό αμφισβήτηση, ενώ ο δεύτερος σημείωσε 30 πόντους (με 4 τρίποντα).
Από πλευράς Ηρακλή, Δέδας (με 21 πόντους), Ταπούτος (με 19 πόντους) και Μπράιαντ (με 16 πόντους) προσπάθησαν να κρατήσουν ψηλά το λάβαρο του συλλόγου, τελικώς, όμως, δεν τα κατάφεραν.
Από τους φιλοξενούμενους οι απουσίες των Ηλιάδη, Παυλίδη και Λυμπάρη ήταν στοιχεία που επηρέασαν την απόδοση τους.
Το γεγονός πως ο Γιώργος Ζευγώλης έδωσε την ευκαιρία στους δύο βασικούς του, Γκρεγκόρ Χάφναρ και Μπράντον Μπράντλεϊ να ξεκουραστούν – αμφότεροι έμειναν στην Αμαλιάδα – αποδεικνύει πως ο Ιωνικός ναι μεν ήθελε τη νίκη στην Ουκρανία χωρίς όμως και να «καίγεται» και για το θετικό αποτέλεσμα.
Από το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Αμαλιάδας βρέθηκε να ακολουθεί την αντίπαλό της, 27-21. Το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια με τους Γιαννουζάκο, Νικολαϊδη να είναι οι κορυφαίοι του Ιωνικού ΝΦ και τους Ουέδερς, Λονγκ και Λούμπιν να ηγούνται των προσπαθειών της Αζοβμας.
Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με 51-45 στο ημίχρονο και 75-71 στο 30, αλλά ο Ιωνικός κατάφερε να περάσει μπροστά με 77-76 στο 34΄. Το σερί 11-0 από πλευράς Αζοβμας δεν άφησε περιθώρια για αντίδραση στον Ιωνικό στα τελευταία λεπτά.
«Είναι ντροπή για τη διαιτησία αυτό που έγινε. Δεν υπήρχε λόγος να καταστρέψουν έναν τόσο ενδιαφέρον αγώνα, αλλά τα κατάφεραν.
» Προηγηθήκαμε με 77-76 στο 34, και μετά μπήκε στον αγώνα ο Λονγκ και όλα τα σφύριζαν υπέρ του. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως ποτέ δεν αναφέρομαι στη διαιτησία,» δήλωσε απογοητευμένος ο Γιώργος Ζευγώλης.
Υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Λαρισαίων έχει εμφυσήσει νέα φιλοσοφία στην ομάδα, οι παίκτες της Ολύμπια μπήκαν αποφασισμένοι για την πρώτη νίκη στην Ευρώπη και προηγήθηκαν με 23-20 στο 10.
Χωρίς να πιάσουν ποτέ μεγάλη απόδοση και με οδηγό στην επίθεση τον Φράνκο Νάκιτς, οι παίκτες του Αλεξανδρή διατηρούσαν το προβάδισμα στο ημίχρονο, 46-43.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.