Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV στις γυναίκες – Στα 39,4 εκατ. οι φορείς
Νέα Υόρκη: Περίπου οι μισοί από τους 39,4 εκατομμύρια φορείς του ιού HIV είναι γυναίκες, αναφέρει η UNAIDS. Τα «πρωτεία» κατέχουν οι χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. Ο Οργανισμός σημειώνει ιδιαίτερα τις περιπτώσεις βιασμού ή πορνείας που συνδέονται με την εξάπλωση του ιού.
Νέα Υόρκη: Περίπου οι μισοί από τους 39,4 εκατομμύρια φορείς του ιού HIV είναι γυναίκες, αναφέρει η UNAIDS. Τα «πρωτεία» κατέχουν οι χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. Ο Οργανισμός σημειώνει ιδιαίτερα τις περιπτώσεις βιασμού ή πορνείας που συνδέονται με την εξάπλωση του ιού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός των γυναικών που ζουν με τον ιό έχει αυξηθεί δραματικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Μάλιστα, στις ηλικίες 15-49 (37,2 εκατομμύρια φορείς) οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 50%. Στην υπο-σαχάρια Αφρική, το ποσοστό ανεβαίνει στο 60%, ενώ στις ηλικίες 15-24, το ποσοστό των γυναικών φτάνει το 75%.
Τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός των γυναικών που προσβλήθηκαν από τον HIV αυξήθηκε κατά 56% στις χώρες της ανατολικής Ασίας και κατά 48% στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και της κεντρικής Ασίας.
Σύμφωνα με την UNAIDS, ο γυναικείος οργανισμός είναι πιο ευάλωτος στον θανατηφόρο ιό, ενώ δεν πρέπει να αγνοηθούν το εμπόριο λευκής σαρκός, τα κρούσματα βιασμού, η έλλειψη ενημέρωσης και η μη πρόσβαση σε μέσα προφύλαξης.
«Είναι απαραίτητο να υπάρξει συγκεκριμένη στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε αυτή την εικόνα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Δρ Πίτερ Πίοτ, επικεφαλής της UNAIDS.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας